Nieuws Antwerpen Tot 25 oktober geen vliegtuigen op Antwerp Airport, deel personeel tijdelijk werkloos

Tot 25 oktober geen vliegtuigen op Antwerp Airport, deel personeel tijdelijk werkloos

Foto: BELGA

Tot 25 oktober geen vliegtuigen op Antwerp Airport, deel personeel tijdelijk werkloos

ANTWERPEN – DEURNE – Zondagavond om 23 uur gaat Antwerp Airport voor ruim vijf weken dicht. Alle vliegtuigen blijven tot die tijd aan de grond, want de volledige start- en landingsbaan wordt gerenoveerd. Dat was van 1996 geleden.

Van 19 september tot en met 25 oktober zal er geen enkel vliegtuig opstijgen of landen op de luchthaven van Deurne. Niet toevallig nu: het toeristisch hoogseizoen is voorbij, en de werken zullen klaar zijn voor het aan de grond begint te vriezen. Het asfalt wordt vervangen en het niveauverschil tussen de baan en het gras ernaast wordt weggewerkt. De funderingen worden waar nodig aangepakt, en de oude verlichting wordt vervangen door ledlampen. Ook aan de riolering en de afwatering wordt gewerkt. Er komt een groot spaarbekken voor regenwater, dat vertraagd naar het Boekenbergpark kan worden geleid.

Een deel van het personeel zal tijdens de werkzaamheden tijdelijk werkloos zijn. Ongeveer de helft, schat luchthavencommandant Wim Verbist, zal wel kunnen doorwerken, en een deel zal in opleiding gaan. “De brandweer en het veiligheidspersoneel blijven aanwezig, maar in verminderde bezetting. De kantoren en het restaurant blijven open, de diensten in het publiek gedeelte blijven draaien.” Enkel de vliegbewegingen liggen dus helemaal stil, de verkeerstoren zal onbemand zijn.

Wie de komende weken naar een bestemming wil vliegen die luchtvaartmaatschappij TUI vanuit Antwerpen aanbiedt, kan vanuit een andere luchthaven vertrekken. “Er is geen enkele bestemming die we exclusief vanuit Deurne bedienen”, zei woordvoerder Piet Demeyere eerder.

Omwonenden kunnen de voortgang van de werken volgen op de website www.luchthaven-antwerpen.com.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.