Nieuws Antwerpen TotalEnergies wil jaarlijks 9 miljard liter drinkwater besparen in Antwerpen

TotalEnergies wil jaarlijks 9 miljard liter drinkwater besparen in Antwerpen

Foto Belga

TotalEnergies wil jaarlijks 9 miljard liter drinkwater besparen in Antwerpen

ANTWERPEN – TotalEnergies wil op termijn jaarlijks 9 miljard liter drinkwater besparen door voor zijn industriële sites gebruik te maken van duurzaam proceswater. De energiereus heeft daarvoor een langetermijnovereenkomst gesloten met het waterbedrijf Water-link, zo melden beide bedrijven vrijdag in een gezamenlijk persbericht

Water-link ontwikkelt onder de naam Waterkracht samen met het circulair waterbedrijf Ekopak en de Vlaamse investeringsmaatschappij PMV een koelwaterfabriek, die door Aquafin gezuiverd afvalwater zal kunnen opwaarderen naar koelwater.

Het gaat om 20 miljard liter op jaarbasis, wat overeenkomt met het waterverbruik van 600.000 inwoners. Het project moet volgens de planning tegen 2025 operationeel zijn.

90 procent reductie

De overeenkomst tussen TotalEnergies en Water-link maakt van TotalEnergies de grootste klant van het circulair proceswater, klinkt het. Jaarlijks zal er 9 miljard liter, het equivalent van het watergebruik van 280.000 inwoners, circulair proceswater worden afgenomen.

“Met dit nieuwe langetermijncontract met Water-link zal TotalEnergies in Antwerpen duurzaam proceswater gebruiken en zijn zoetwaterverbruik met 90 procent verminderen. Wij zullen zo significant bijdragen aan het blue deal project van de Vlaamse overheid om de droogte en waterschaarste aan te pakken”, verklaart Jacques Beuckelaers, CEO van TotalEnergies Antwerpen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.