Nieuws Antwerpen Tour of Innovation op Solids 2016

Tour of Innovation op Solids 2016

Tour of Innovation op Solids 2016

robotRuim 150 exposanten verzamelen op 19 en 20 oktober in Antwerp Expo voor de vakbeurs Solids waar alle innovaties in bewerking en verwerking van droge en vaste stoffen te vinden zijn. Daarnaast kan men er nieuwe leveranciers ontdekken en is het hèt jaarlijks netwerkmoment voor de stortgoedsector, de poeder- en bulkindustrie in de Benelux.

Woensdag 19 oktober brengt beursorganisator Easyfairs het kennisprogramma “Innovations on Tour”: elf geselecteerde innovaties uit de procesindustrie die betrekking hebben op handling en processing van droge stoffen. Deze experts presenteren op hun stand het innovatieve en onderscheidende karakter van hun product, dienst of toepassing.

Een van deze experts is het in Essen gevestigde AVT Europe, gespecialiseerd in interne transportsystemen, procesautomatisatie, machinebouw, robotica- en kartonnageprojecten. Tijdens Solids lanceert AVT Europe NV een totaal nieuw concept: de mobiele robot. Eén robot voor meerdere machines, meerdere locaties en oneindig veel toepassingen. Door de vele jaren ervaring op vlak van robotica, transportsystemen en AGV’s (automatisch geleid voertuig) is AVT Europe NV op het idee gekomen om een transportsysteem te combineren met een robot.

Het gaat over een robotarm met een strategisch opgestelde 3D camera die de coördinaten genereert over de positie van zakken op een pallet om het te ontstapelen. Met de robot kan men zo op een efficiëntere en snellere manier ook moeilijke palletpatronen of sterk vervormde zakken volautomatisch ontstapelen.
Hierdoor kan bedrijfszekerder en verder geautomatiseerd worden en kunnen ergonomisch onverantwoorde handelingen overgedragen worden aan de robot. Verschillende robotgrijpers zijn mogelijk. Het transportsysteem, dat zowel op wielen als op luchtkussens kan rijden, wordt volledig autonoom en automatisch geleid en kan ook manueel bediend worden. Alle veiligheidsvoorzieningen (CE conform) zijn geïntegreerd.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.