Nieuws Antwerpen Trafuco neemt ATTS over

Trafuco neemt ATTS over

Trafuco neemt ATTS over

marcHet transportbedrijf Trafuco uit Schelle heeft Alfred Talke Transport Services (ATTS) overgenomen van de Duitse logistieke groep Alfred Talke. ATTS opereert vanuit Zwijndrecht en bedient in hoofdzaak de West-Europese liquid bulk markt.

“We bevestigen hiermee onze groeiambities zowel organisch als via acquisities”, zegt ceo en eigenaar Marc Van den Broeck. “In 2015 investeerden we reeds in 30 nieuwe trekkers en in 10 inox tankopleggers. Voor 2016 en 2017 komen daar nog 40 trekkers en 20 inoxopleggers bij. Door de acquisitie van ATTS groeien we verder tot een omzet van afgerond 35 miljoen euro. We zetten daartoe een vloot van 215 trekkende voertuigen in. Het totale personeelsbestand zal toenemen tot 265 personen.”

Trafuco is als transportonderneming gegroeid uit Transport Fuel Coppens, een bedrijf dat zich toegespitst had op het vervoer van voornamelijk olieproducten. In zijn steile expansie vanuit Schelle bood Trafuco evenwel ook het vervoer van gevaarlijke producten (ADR) aan, het transport van verpakte goederen en containers en de tijdelijke opslag in eigen magazijnen van producten. Trafuco deed onderhand ook aan bunkering, het bevoorraden van zeeschepen met smeerolie. Het kocht daartoe vier eigen bunkeringschepen. Vanuit Schelle wordt de klanten tevens administratieve ondersteuning aangeboden.

Met de overname van ATTS wordt een bijkomende stap gezet in de groeistrategie. De activiteiten van het bedrijf uit Zwijndrecht passen perfect in het aanbod dat Trafuco zelf al op de markt zet. Trafuco is als familiebedrijf nog altijd in handen van Marc Van den Broeck. Verleden jaar stapte Down2Earth Capital via een minderheidsparticipatie van 45% in het aandeelhoudersschap van de groep.

Trafuco werd in 2015 uitgeroepen tot de transportonderneming van het jaar.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.