TrafucoTankwagen3 (Foto: Trafuco)

Trafuco uit Schelle wordt opgenomen in Altrea Logistics-familie

Marc Van den Broeck en Down2Earth hebben hun aandelen in Trafuco overgedragen aan de Limburgse groep Altrea Logistics. Het tanktransportbedrijf uit Schelle zal als een onafhankelijke eenheid zijn eigen koers blijven varen.

Altrea Logistics, eerder dit jaar ontstaan uit Alders Transport uit Pelt, is een van de snelst groeiende transport- en logistiekbedrijven in België. Aandeelhouders Roel Smets en de Limburgse Reconversiemaatschappij zetten in op diversificatie en op organische en externe groei om die groei te bestendigen. Naast Alders Transport en Transport Depaire bestaat de groep nu uit Alders Bulk Logistics, Haesaerts Intermodal en Vandenbroeck.

Trafuco is de nieuwe aanwinst. Dat bedrijf uit Schelle is gespecialiseerd in transport van vloeistoffen per tankwagen, distributie van verpakte ADR-producten (gevaarlijke goederen) en bunkering van smeerolie. Hiervoor beschikt de groep over 185 trekkers, 230 tankwagens, 70 huifwagens, 75 containerchassis, 60 ADR-tankcontainers en vier lichters (voor de levering van smeerolie aan zeeschepen).

“Om toekomstbestendig te zijn is schaalgrootte nodig. Door aan te sluiten bij een grotere groep verzekeren we de continuïteit van Trafuco en bestendigen we de groeimogelijkheden. We zijn fier dat een groeiend familiaal bedrijf als Altrea Logistics toenadering zocht. Het familiale karakter van die groep en haar Vlaamse verankering waren belangrijke factoren in onze keuze: we delen eenzelfde cultuur gericht op flexibele en efficiënte dienstverlening aan de klant”, zegt Marc Van den Broeck van Trafuco.

Synergieën

Voor Roel Smets, zaakvoerder van Altrea Logistics, is de complementariteit van de activiteiten een belangrijke troef. “Door Trafuco in de groep op te nemen breiden we het dienstenaanbod binnen onze bulkafdeling uit. Zo kunnen we bijvoorbeeld de klanten van Haesaerts naast intermodaal transport over lange afstanden nu ook wegvervoer op korte en middellange afstanden aanbieden. We verwachten tevens met de andere bedrijven binnen de Altrea-groep synergieën te kunnen ontwikkelen, bijvoorbeeld in het segment van de ADR-afvaltransporten en ADR-distributie voor de chemie. Ook voor de klant zal dit een win-win opleveren”, stelt hij.