Nieuws Antwerpen Transport M Roosens wil naar Linkeroever

Transport M Roosens wil naar Linkeroever

Transport M Roosens wil naar Linkeroever

roosjesHet transportbedrijf Roosens wil naar de Antwerpse Linkeroever verhuizen. Transport M Roosens huist vandaag nog altijd in Haasdonk maar als groeibedrijf ziet het zich verplicht om een ruimere locatie op te zoeken. Op die manier kunnen ook kilometers zonder vracht en niet-productieve uren makkelijker vermeden worden.

Transport M Roosens is vandaag aan zijn vierde generatie toe. Het bedrijf werd destijds in 1932 opgezet door overgrootvader Frans Roosens die met paard en kar boter en eieren vervoerde. Sindsdien ging het al die jaren in opgaande lijn. Transport M Roosens is vandaag vooral gespecialiseerd in containervervoer, tanktransport, conventioneel transport en diepladervervoer.

De verhuisplannen zouden in de herfst op tafel moeten liggen. Stephan Roosens hoopt op een concessie bij de MLSO, de maatschappij die toeziet op de economische ontwikkeling van de hele linkeroever in de Antwerpse haven. MLSO heeft een aantal nieuwe terreinen klaar om te bebouwen. Transport M Roosens wil er oa. een nieuwe opslagplaats bouwen. De klanten zullen er op die manier over een snellere dienstverlening kunnen rekenen.

Het is nu wachten op een antwoord van de officiële instanties. Uiteraard wordt het wel even spannend want in de haven is de beschikbare grond vrij beperkt. Transport M Roosens hoopt toch op een terrein van minstens drie tot vijf hectaren. De onderneming rijdt vandaag met zo’n 50 trucks en stelt 65 mensen tewerk.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.