Nieuws Antwerpen Trappistinnen van Brecht pakken uit met badlinnen

Trappistinnen van Brecht pakken uit met badlinnen

Trappistinnen van Brecht pakken uit met badlinnen

Zoals de Regel van Sint-Benedictus het voorschrijft, moeten trappisten en trappistinnen handenarbeid verrichten om in hun eigen levensonderhoud te voorzien. De zusters van de Abdij Onze Lieve Vrouw van Nazareth in Brecht verkopen daarom o.a. vloeibare handzeep, douchegel, bodylotion en zelfs trappistenbiershampoo. Vanaf nu bieden ze ook hoogkwalitatief badlinnen aan. De washandjes, handdoeken en douchelakens in zachte, volumineuze stoffen vormen een logische aanvulling op de TRAPP-verzorgingsproducten.

“In zekere zin knopen wij aan met een oude traditie. Vroeger hadden wij in onze abdij een weefatelier waar onder andere kerktextiel werd vervaardigd. Die activiteit deemsterde weg en uiteindelijk viel de textielproductie zelfs stil. Nu nemen wij de draad terug op, zij het dan onder de vorm van hoogkwalitatief badlinnen”, aldus Zuster Katharina, abdis van de Trappistinnenabdij in Brecht. “Ons nieuw TRAPP-textiel is ideaal om van elke badkamer een oord van rust en harmonie te maken.”

Dankzij de rechte lange lussen voelt het badlinnen enorm zacht aan. De stoffen absorberen heel goed en irriteren de huid niet. De washandjes, gastendoekjes, handdoeken en douchelakens zijn verkrijgbaar in vier kleuren: antraciet, beige, ecru en zilver.

De trappistinnen steken de handen uit de mouwen om in hun eigen levensonderhoud te voorzien, want volgens de Regel van Sint-Benedictus moeten trappistenkloosters zelfbedruipend en onafhankelijk zijn. Daarom ontstond er ook in Brecht enige economische bedrijvigheid.

Aanvankelijk weefden en naaiden de zusters-trappistinnen kerktextiel en in 1964 startten ze met de ambachtelijke productie van afwasmiddel. In de loop der jaren werden onder de merknaam TRAPP ook vloerzeep, shampoo, badschuim en glycerinezeep aan het gamma toegevoegd. Ruim anderhalf jaar geleden onderging het assortiment een flinke vernieuwing. Naast de drie klassieke productlijnen (lavendel, aloë vera en traditioneel) met telkens een vloeibare handzeep, douchegel, shampoo en bodylotion, hebben de zusters zelfs een volledige verzorgingslijn ontwikkeld op basis van trappistenbier van Westmalle.

Alles is verkrijgbaar via hun abdijwinkel en de webshop www.trapp.be.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.