Nieuws Antwerpen Travhydro in vereffening geplaatst

Travhydro in vereffening geplaatst

Travhydro in vereffening geplaatst

travDe Antwerpse rechtbank van koophandel heeft steigerbouwer Travhydro in vereffening geplaatst. De beslissing kwam hard aan in de regio en in de haven. Travhydro was al die jaren heel actief in de petrochemie en de bouw. 85 mensen verliezen hun job.

Travhydro had van de rechtbank reeds twee keer een bescherming gekregen tegen zijn schuldeisers maar het heeft niet mogen baten. Volgens gedelegeerd bestuurder  Frank Van Camp sleepte het bedrijf te veel schulden met zich mee. Die dateerden nog van de sluiting van de vroegere steigerfabriek. De uitstaande leningen van de productie-eenheid werden doorgeschoven naar de steigerbouwer aan de Noorderlaan. Het bedrijf slaagde er daarom nooit in om uit de ellende te geraken.

Omdat de vestiging in Marcinelle allicht nog kan overgenomen worden en de vestigingen in Luxemburg en Nederland autonoom verder werken is Travhydro niet failliet verklaard. De vereffening moet de overgang van Marcinelle naar een nieuwe eigenaar mogelijk maken.

De snelle neergang van de Antwerpse vestiging zou alles te maken hebben met het feit dat Travhydro twee grote contracten kwijt geraakt is. Het gaat om langlopende akkoorden met BASF en Exxon. Travhydro zou niet langer concurrentieel geweest zijn ten aanzien van concurrenten die meer op  buitenlandse werknemers draaien. De Antwerpse onderneming zou in dit opzicht te duur geweest zijn. 15 man zouden nog tijdelijk in dienst blijven om de lopende contracten af te werken.

De vereffening van Travhydro is een zware klap voor de Antwerpse nijverheid. Een en ander duidt erop dat de economische neergang nog altijd niet gestopt is.

Het lijstje van de recente falingen kun je vinden op www.madeinantwerpen.be/falingen

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

ITZU opent Antwerpse hub

ITZU [It’s you] investeert in een gloednieuwe hub aan de Mechelsesteenweg in Antwerpen. Daarmee wil de HR- en facilitaire dienstengroep… Lees meer

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.