Triakon verhuist naar Mortsel

triakonTriakon verhuist binnen afzienbare tijd van Edegem naar Mortsel. De digitale drukkerij wordt gehuisvest binnen de vroegere gebouwen van Agfa langs de Vredebaan. Het huidige gebouw langs de Mechelsesteenweg staat ondertussen te koop.

Triakon is als drukkerij een van de pioniers van de digitale technologie. Het bedrijf werd destijds in 1998 opgezet door Lucien De Schamphelaere, zelf een van de stichters van Xeikon. Xeikon stond mee aan de wieg van de eerste digitale drukpersen in Vlaanderen.

Terwijl Xeikon het eerder moeilijk had om door te breken heeft Triakon al die jaren een eigen marktpositie opgebouwd met digitale drukpersen. Het bedrijf werkte zich op tot producent van oa. banners, affiches, displays enz. De gebouwen in Edegem zijn onderhand echter de klein geworden. Vandaar de geplande verhuis naar Mortsel, niet helemaal toevallig ook de plek waar Xeikon opgestart werd. Xeikon was overigens zelf een spinoff van Agfa-Gevaert. Aan de Vredebaan zal Triakon een productiehall in gebruik nemen die zeker tot drie keer zoveel ruimte biedt als het gebouw waarin vandaag gewerkt wordt. De vestiging aan de Mechelsesteenweg in Edegem staat overigens te koop.

Bij Triakon werken vandaag 15 mensen. De drukkerij is nog altijd in handen van de familie De Schamphelaere. De eigelijke verhuis is gepland voor oktober e.k.