Nieuws Antwerpen Trusto bewerkt digitale archieven

Trusto bewerkt digitale archieven

Trusto bewerkt digitale archieven

trustoTrusto vertrouwt zijn hypergevoelig digitaal archief toe aan het datacenterbedrijf LCL. Het gaat om de zogenaamde juridisch tegenstelbare archivering, waarbij een document een unieke identiteit krijgt. Het Trusto platform is een uitstekend beveiligd platform dat beheerd wordt door het Antwerpse bedrijf AOD.

Administraties zoals overheden, ziekenhuizen en banken, maar ook de gewone burger of kleine ondernemer, kunnen vanaf nu zelf vertrouwelijke elektronische documenten en data veilig opslaan en juridisch tegenstelbaar archiveren via hun eigen persoonlijke omgeving op Trusto. Zij kunnen de link naar een document of data elektronisch doorsturen, naar partijen die mits identificatie en authenticatie gemachtigd zijn deze in te kijken, op te laden, te bewaren of door te sturen. Dit is een ideaal platform om aangetekende zendingen digitaal te versturen. Het initiatief om Trusto op te zetten ging daarbij uit van het Antwerpse bedrijf AOD dat in 2009 opgezet werd en in de sector sindsdien een stevige reputatie verwierf. AOD staat dan voor Alpha Omega Direct waarmee ook de totale marktbeschrijving aangeduid werd.

Gerechtsdeurwaarder Patrick Van Buggenhout is TTPO, (of Trusted Third Party Officer) en één van de initiatiefnemers achter het platform. Hij attesteert, samen met enkele collega’s, als openbaar ambtenaar, het juridisch tegenstelbaar karakter van de documenten, data, en bewegingen van de documenten.

“De omgeving voor onze hardware moet solied en perfect zijn en aan de hoogste standaarden beantwoorden”, aldus Van Buggenhout. “Na marktonderzoek is LCL als beste housing partner uit de bus gekomen. Het data center van LCL in Diegem is Tier (++) gecertificeerd – de strengste norm op dit vlak – en functioneert in een volledig redundante omgeving. LCL beschikt ook over de ISO-certificaten voor milieubeheer en dataveiligheid. LCL garandeert bovendien te zullen blijven investeren in haar infrastructuur en de technologische voorsprong die het heeft op haar concullega’s te behouden.”

Andere partners van Trusto voor dit project zijn de Group Joos met hun documentverwerker Joos Comsmail (gepersonaliseerde transactionele documenten) en HDS (Hitachi Data Systems) voor de hardware.

LCL biedt een jarenlange ervaring en knowhow op het vlak van data centers en colocatie. Het bedrijf heeft drie onafhankelijke datacenters: in Diegem, Antwerpen en Aalst. Dankzij zijn dynamisch team en gereputeerde dienstverlening is LCL vandaag een bedrijf met klanten in heel wat verschillende sectoren. Zowel multinationals als kleine en middelgrote bedrijven, overheden, internetbedrijven en telecomoperatoren doen een beroep op de diensten van LCL. 52dbbdf”>www.lcl.be

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.