Nieuws Antwerpen Tuincenter Claes professioneel uitgebouwd

Tuincenter Claes professioneel uitgebouwd

Tuincenter Claes professioneel uitgebouwd

bloemenDe Kerstboomverkoop trekt elk jaar opvallend veel klanten naar het Tuincenter Claes in Edegem. De klanten komen in die donkere decembermaanden van heinde en verre. Het Tuincenter Claes biedt echter veel meer dan alleen maar Kerstbomen. In de verkoop van bloemen, planten en tuinaccessoires is de reputatie van de onderneming tot ver buiten Antwerpen uitgedragen. Met de creatie van bloemstukken voor bv. huwelijken of rouwdiensten heeft het bedrijf een heel eigen nichemarkt uitgebouwd.

Nicole, Thomas en Walter Claes hebben al die jaren hard gewerkt om hun bedrijf aan de Drie Eikenstraat verder uit te bouwen. De onmiddellijke nabijheid van het Academisch Ziekenhuis was daarbij uiteraard een flinke troef. Wie op bezoek gaat bij familie of vrienden in het ziekenhuis neemt graag een bloemetje of een plantje mee. De zaakvoerders hebben in dit opzicht evenwel altijd gekozen voor de professionalisering van de activiteiten. Zo ondermeer in een doorgedreven publiciteit voor hun onderneming. Ze stellen vandaag 11 man tewerk.

Het gaat trouwens om veel meer dan alleen maar om planten en bloemen. In Edegem kun je ook terecht voor dierenvoeding, bakbenodigheden en tuingerief.

De financiƫle resultaten mogen ondertussen best gezien worden. Tijdens het boekjaar 2014/2015 realiseerde het Tuincenter Claes een brutomarge van 520.346 euro. Dat was pakweg 40.000 euro meer dan tijdens het vorige jaar. Een en ander blijkt uit de jaarcijfers die onlangs gedeponeerd werden bij de Nationale Bank. Op die brutomarge werd een bedrijfsresultaat gerealiseerd van 56.500 euro en een winst van 13.447 euro. Waarmee het negatieve cijfer van het boekjaar 2013/2014 meteen ook weggeveegd werd.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.