Nieuws Twaalfurenshifts mogelijk in magazijnen tijdens weekend

Twaalfurenshifts mogelijk in magazijnen tijdens weekend

Foto Jobat.be

Twaalfurenshifts mogelijk in magazijnen tijdens weekend

Vakbonden en werkgevers in de sector logistiek zijn het eens geraakt over twaalfurenshifts tijdens de weekends. “Een historisch akkoord”, zegt zowel beroepsfederatie UPTR als de socialistische vakbond.

De gesprekken lopen al een aantal jaren, maar tot nu toe waren ploegen van twaalf uur tijdens het weekend in de logistieke magazijnen alleen mogelijk na afspraken binnen een bedrijf. Op sectorniveau was er een grens van 10 uur.

Daar komt nu dus verandering in. Donderdagochtend werd er in het paritair comité voor de transport en logistiek een akkoord gesloten voor een regeling op sectorniveau, zegt UPTR. “In de logistieke sector is het bijgevolg vanaf heden mogelijk om ook in het weekend ploegen van twee keer twaalf uur te laten werken”, stelt de beroepsfederatie in een persbericht. “De verregaande flexibiliteit die vele logistieke ondernemingen bereid zijn te leveren, krijgt daarmee opnieuw een duwtje in de rug.”

Het akkoord wordt bevestigd voor de socialistische transportarbeidsersbond BTB-ABVV. De regeling geldt voor niet-rijdend personeel, preciseert vakbondsman Tom Peeters, dus voor mensen die werken in magazijnen van bijvoorbeeld Kuehne+Nagel of DHL.

Flexibiliteit

Ook de socialistische vakbond juicht het akkoord toe. “In de hele discussie rond e-commerce hebben we hiermee nogmaals laten zien dat we in de sector een aantal zaken kunnen realiseren inzake flexibiliteit”, aldus Peeters.

Volgens hem zijn er ook heel wat mensen vragende partij om ’s weekends twee keer twaalf uur te werken, omdat dat als een voltijdse baan wordt beschouwd en ze dan ruimte hebben tijdens de week om andere zaken te doen. In de logistieke sector werd eerder al een akkoord gesloten over nachtwerk.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen
Onderneming
Personen

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.