Nieuws Antwerpen Twee voor de prijs van een

Twee voor de prijs van een

Twee voor de prijs van een

verschil-in-zakendoenDe Nederlandse Kamer van Koophandel voor België en Luxemburg en de Belgisch-Luxemburgse Kamer van Koophandel voor Nederland organiseren een seminarie over grensverleggend ondernemen op 5 oktober in de E10 Hoeve Brecht.
Ook al zijn het buurlanden, qua (zaken)cultuur verschillen België en Nederland bijzonder veel van elkaar. Dit ondanks een (gedeeltelijk) gemeenschappelijke taal en lange periodes van gedeelde geschiedenis. Om het kras te stellen:  Nederland is het meest zuidelijke land van Noord-Europa en België het meest noordelijke land van Zuid-Europa.

Op de hoogte zijn van verschillen in bedrijfs- en zakencultuur en uiteenlopende verwachtingspatronen zijn cruciaal om succesvol zaken te doen in het buurland of om goed samen te werken in een Vlaams-Nederlands team. Vaak maken ze het verschil tussen ‘net wel’ en ‘net niet’.
Voor ondernemers die zich willen voorbereiden op het omgaan met de zakencultuur bij de buren is het een aanrader om aan dit interactief seminarie van de  NKVK/Beluned deel te nemen. Aan de hand van enkele kernthema’s aangevuld met praktijkvoorbeelden dompelt Tom Vansteenkiste, General Manager NKVK, de deelnemers onder in de zakencultuur van beide landen. Deze gemengde sessie met zowel Nederlandse als Belgische deelnemers introduceert concrete topics als organisatiecultuur, omgangsvormen, vergadercultuur, onderhandelingstechnieken en nog veel meer.

Het seminar wordt afgesloten met een gemeenschappelijke ‘Belgische zakenlunch’ waar de deelnemers de mogelijkheid krijgen om onderling ervaringen uit te delen en toe te passen wat ze hebben geleerd.
Leden van de NKVK kunnen een collega introduceren die de deelnameprijs niet hoeft te betalen. Meer info vindt u hier.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.