Nieuws Antwerpen U-Factory zet ondernemers samen

U-Factory zet ondernemers samen

U-Factory zet ondernemers samen

ondernemenRudy Lefèvre trok in augustus 2014 de deur van Aveve achter zich dicht, nadat hij meer dan tien jaar aan het hoofd stond van de retailketen met de bekende slogan “tuin, dier, bakplezier”. Vanuit het dienstenbedrijf Unlock, dat gevestigd is in Blanden, begeleidt hij nu kleine- en middelgrote ondernemingen op weg naar innovatie en transformatie en bij het bouwen aan toegevoegde waarde.

Het is bekend”, zegt hij, “dat we niet in een tijdperk van verandering leven maar in een verandering van tijdperk. En het is mijn overtuiging dat ondernemingen en organisaties alle razendsnelle ontwikkelingen niet kunnen bijbenen als ze er niet in slagen los te komen van oude denkkaders en als ze zich niet kunnen aanpassen.”

Omdat niets doen voor niemand nog een optie is, richtte hij naast Unlock ook het samenwerkingscollectief U-Factory op. “Elke ondernemer”, zo zegt hij, “wordt geconfronteerd met stijgende kosten en dalende opbrengsten. Ik merk dagelijks dat de verleiding dan groot blijft om alle inspanningen te focussen op kostenbesparingen, lagere aankoopprijzen en schaalgrootte. Maar daarin ligt niet de oplossing. Wel in een grotere waardecreatie. U-Factory wil ondernemers daarbij concreet helpen via een platform voor co-creatie en peer-to-peer-samenwerking.”

U-Factory staat open voor alle ondernemers, die de koppen bij elkaar willen steken, en in een veilige omgeving samen aan toegevoegde waarde willen bouwen. Na de samenkomsten van U-Factory gaan de deelnemende ondernemers volgens Rudy Lefèvre “naar huis met bruikbare bouwstenen om in hun eigen onderneming op een innovatieve manier meerwaarde te creëren.”

Op 9 juni organiseert U-Factory in Sint-Katelijne-Waver zijn jaarlijkse collectieve atelier. “Het biedt alle ondernemers die het concept nog niet kennen de kans om van de ondernemers die er wel al de vruchten van plukten te horen hoe alles in zijn werk gaat en om zelf mee vorm te geven aan het vervolg van de coöperatie. Horen we immers niet elke dag meer dat de toekomst is aan de deeleconomie, aan co-creatie en aan samenwerken 3.0?”, zegt Rudy Lefèvre nog.

Meer informatie op http://ufactory.be/evenement/collectief-atelier-innovatie-en-medewerkers-hoe-gaat-dat-samen/.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.