Nieuws Antwerpen uBfinn stuurt financiële consultants naar kmo's

uBfinn stuurt financiële consultants naar kmo's

uBfinn stuurt financiële consultants naar kmo's

adviesBinnen de specialist in financiële dienstverlening, Ufinity is met uBfinn een nieuwe service opgezet. uBfinn is helemaal toegespitst op KMO’s en start-ups. Onder het initiatief van Vicky Praet krijgen kleine ondernemingen de kans om een beroep te doen op financieel advies op tijdelijke basis. Een flexibele regeling maakt het mogelijk om bv. voor één maand lang één dag per week een financieel adviseur in huis te halen.

Ufinity maakt als bedrijf deel uit van de Cronos-groep in Kontich, een grote IT-dienstverlener. Ine Meeussen heeft Unifiny op de rails gezet en bouwt de onderneming verder uit. Met uBfinn wordt een nieuwe stap gezet. KMO’s en start-ups worden nu eenmaal ook geconfronteerd met vaak complexe financiële problemen. Vanuit die vaststelling dat ze doorgaans niet de financiële middelen hebben om een eigen duur financieel profiel of een project consultant aan te werven kunnen ze een beroep doen op de formules van uBfinn..

vikcyuBfinn wordt aangestuurd door Vicky Praet, een voormalige projectcoördinator bij Voka-Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland.

Vicky Praet: “Kmo’s vormen vandaag nog steeds het dragend vlak van onze Vlaamse economie. Velen onder hen hebben een uitdagende periode achter de rug door de financiële crisis, het digitaliseren van hun sector, de opkomst van webshops, internationalisering, enzovoort. Gelukkig is het tij stilaan gekeerd en kennen veel kmo’s opnieuw een matige tot sterke groei. Ook vele start-ups kunnen de groei amper bolwerken. Groeien gaat dan ook gepaard met veel financiële vragen: ‘Hoe kan ik mijn cashpositie optimaliseren? Gaat onze productmix en margestructuur de goede richting uit? Hoe kan ik mijn personeelsbeleid optimaliseren?’ Dit zijn allemaal heel strategische vragen waar kmo-zaakvoerders mee geconfronteerd worden.

* Wie kan hen dan helpen?

Vicky Praet: “Kmo’s en start-ups moeten met hun financiële vragen kunnen terugvallen op iemand die ze vertrouwen. Een CFO of financieel expert die een neutraal klankbord kan zijn voor de onderneming. Het moet iemand zijn die op zeer korte termijn aanpassingen, maatregelen en structuren kan implementeren. De CFO in kwestie moet echt begrijpen hoe de kmo werkt. Je werkt met het geld van de zaakvoerder en het is ook zíjn bedrijf. Snelle en efficiënte oplossingen op maat, daar is nood aan.“

* Kmo’s krijgen toch ook advies van hun eigen boekhouder?

Vicky Praet: “De hulp van de eigen boekhouder is steeds waardevol. Toch zien wij vaak dat deze experten niet altijd ondersteuning kunnen verlenen op vlak van management rapportering, interne structuren opzetten en de digitalisering. Bedrijven die bijvoorbeeld de uitdaging van de digitale revolutie aangaan en hun kansen grijpen, kunnen meer waarde creëren voor hun klanten en dus ook voor het bedrijf zelf. Een externe partij met de juiste financiële en strategische bagage is dan wél aangewezen.”

* De gemiddelde kmo heeft het geld niet om een CFO aan te nemen. Hoe ziet u dat?

Vicky Praet: “Ik geloof in een oplossing op maat van de kmo. uBfinn hanteert een grote flexibiliteit en er zijn geen vaste looptijden of vast aantal dagen waar de expert bij het bedrijf aanwezig moet zijn. Het gaat niet om een voltijdse bezetting, maar bijvoorbeeld één dag per week voor drie maanden. De zaakvoerder haalt zo een topexpert in huis op de momenten dat het nodig en nuttig is en blijft het financieel haalbaar. Ufinity, het moederbedrijf, beschikt ook over een pool van operationele financiële profielen, die onder aansturing van een CFO heel wat operationeel werk kunnen verzetten aan een lager tarief. Zo optimaliseren we niet alleen de kostprijs, maar heeft de kmo en CFO ook toegang tot een brede waaier aan backoffice specialisten, inclusief mensen met een stevige IT-achtergrond.”

* Wat is je ambitie?

Vicky Praet: “Het kmo-landschap verder professionaliseren. Kmo’s ondersteuning bieden op financieel vlak en op het vlak van business strategie, zodat ze verder kunnen groeien. Ik wil dat bedrijven voor ons kiezen omdat ze er vertrouwen in hebben dat alles kwalitatief en correct gebeurt, met respect voor elke partij.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.