ucll Foto: Chris Nelis

UCLL ontwikkelt digitaal leerplatform voor duurzame transitie van Vlaamse kmo’s

Hogeschool UCLL gaat een interactief digitaal platform ontwikkelen dat Vlaamse kmo's moet helpen in hun  transitie naar een meer duurzaam en circulair business model. Voor de ontwikkeling van het platform trekt Vlaio (het Vlaams agentschap innoveren & ondernemen) een bedrag uit van meer dan 250.000 euro.

Het platform zal zich richten tot kmo's die hun producten, diensten en hun organisatie willen verduurzamen, maar vaak de middelen niet hebben om deze taak uit te besteden. Dat gebeurt aan de hand van een stappenplan, onder meer met praktische handvatten waarmee men zelf aan de slag kan gaan.

Tijdens de voorstelling van het platform maandag bij de GenkerMachinenFabriek merkte Vlaams minister van Innovatie Jo Brouns (CD&V) op dat innovatie niet enkel is weggelegd voor beursgenoteerde bedrijven. "Ik vind het erg belangrijk om in duurzaamheid te investeren en zeker ook kmo's hierin te helpen. De Europese Green Deal sijpelt immers door, ook richting die kleinere ondernemingen die hun impact op mens, samenleving en milieu méé zullen moeten monitoren en communiceren."