Nieuws Antwerpen Uitgeverij 't Pallieterke houdt stand

Uitgeverij 't Pallieterke houdt stand

Uitgeverij 't Pallieterke houdt stand

pallieterOok voor Uitgeverij ’t Pallieterke zijn dit moeilijke jaren. De continue ontlezing en de snelle digitalisering maken het de uitgever van het Vlaamse  satirisch weekblad niet makkelijk. De verkochte oplage staat al geruime tijd onder druk.

Dit neemt niet weg dat het weekblad “met het grote hart en het zacht karakter”  nog altijd een trouw publiek heeft. Lezers die ervan uitgaan dat “wat niet lachend kan gezegd worden ook de waarheid niet is.”

In 2015 werkte de Uitgeverij ’t Pallieterke een brutomarge bijeen van 164.924 euro. Dat blijkt uit het jaarverslag dat onlangs gedeponeerd werd bij de Nationale Bank. Dat waren betere cijfers dan in 2014.  Dit neemt niet weg dat het blad hoe dan ook in het rood blijft steken. Het bedrijfsverlies lag met 13.159 euro dan wél iets lager dan in 2014. Ook het nettoverlies was met 11.619 euro iets gedaald.

De Uitgeverij ’t Pallieterke wordt vandaag vanuit de Antwerpse Cuperusstraat aangestuurd door Karl Van Camp als gedelegeerd bestuurder en door de bestuurders Walter en Erik De Winter. Die laatste twee zijn de nazaten van de stichter van het blad, wijlen Bruno De Winter. Het Pallieterke werd gelanceerd in 1945. Meteen ook biezonder woelige naoorlogse tijden.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.