Nieuws Antwerpen Uitgeverij Van In neemt De Boeck over

Uitgeverij Van In neemt De Boeck over

Uitgeverij Van In neemt De Boeck over

vaninDe Uitgeverij Van In, een grote educatieve uitgever uit Wommelgem neemt de uitgeverij De Boeck over. De Boeck stelt een 90-tal mensen tewerk in kantoren in Berchem en Louvain-La-Neuve en behoort tot de top vijf qua educatieve uitgevers in ons land. De Boeck, dat in handen was van Ergon Capital Partners III SA, vervoegt nu Van In, dat zelf een 120-tal medewerkers telt. Het overnamebedrag werd niet bekend gemaakt.

“Samen zullen Van In en De Boeck leerlingen nog beter kunnen helpen om goede resultaten te halen en liever te leren, en leerkrachten nog meer kunnen ondersteunen om liever en efficiënter les te geven”, aldus Winfried Mortelmans, CEO van Van In. “We zullen het onderwijs van de toekomst meer dan ooit mee mogelijk kunnen maken. Scholen vragen meer en meer om multi-kanaal educatieve oplossingen. In 2015 hebben we meer dan 5 miljoen euro geïnvesteerd in de ontwikkeling van onze methodes en digitale platformen. Door het complementair aanbod van Van In en De Boeck samen te voegen, kunnen we onze digitale investeringen ten goede doen komen aan een ruimere portfolio van kwalitatieve leeroplossingen. En dit bovendien met een internationaal bedrijf als Sanoma Learning achter ons, waardoor we ook toegang hebben tot internationale know how”, besluit Mortelmans.

“Beide uitgevers samen zullen met een sterkere en uitgebreidere portfolio aan methodes de markt in Vlaanderen, Brussel én Wallonië leiden, zowel voor het basis- als het secundair onderwijs. De Boeck heeft daarnaast ook producten voor het hoger onderwijs, en een methode voor het behalen van het rijbewijs (Feu Vert). Van In heeft dan weer School Online, een administratieve software voor scholen en leerlingen.

Beide merknamen, Van In en De Boeck, blijven bestaan.

Concreet is het Uitgeverij Van In nv die De Boeck Education NV en De Boeck Digital NV overneemt. Operationeel gaat het om 1 bedrijf, maar legaal zijn het dus twee bedrijven. Beide entiteiten van De Boeck samen vertegenwoordigen 16,9 miljoen euro aan omzet. Van In nv realiseerde in 2015 zo’n 35 miljoen euro omzet.

Er wordt in de komende weken een team samengesteld dat zal uitzoeken hoe beide bedrijven het meeste halen uit het samengaan. Voorlopig blijft ongeveer alles bij het oude voor de medewerkers en klanten.

Van In is de grootste educatieve uitgeverij in België en een pionier op het vlak van adaptief leren en het inzetten van technologie om leerkrachten en leerlingen te ondersteunen. Het bedrijf ontwikkelt innovatieve leermiddelen voor kinderen, jongeren en volwassenen, die zo dicht mogelijk aansluiten bij wat leerlingen en leraren nodig hebben. Van In biedt onder meer digitale leerplatformen aan: bingel (N)/Wazzou (F) voor het lager onderwijs, en diddit (N)/Uddid (F) voor de eerste graad secundair onderwijs.
Van In werd opgericht in 1833, telt vandaag 120-tal medewerkers en is gevestigd in Wommelgem en Louvain-La-Neuve.

De Boeck is een Belgische, toonaangevende, educatieve uitgeverij met focus op kwalitatieve, educatieve uitgaven en digitale leermiddelen voor het Franstalig basis- en secundair onderwijs en het Nederlandstalig secundair en hoger onderwijs. De Boeck heeft kantoren in Antwerpen en Louvain-la-Neuve en stelt een 90-tal mensen tewerk.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.