Binnenvaart-Port-of-Antwerp

Uitstel van betaling voor zeevaart- en binnenvaartrechten

ANTWERPEN – Om de bedrijven in de haven te ondersteunen in deze uitzonderlijke omstandigheden, wordt de betaling van zeevaart- en binnenvaartrechten verder uitgesteld. Op vraag van de Antwerpse havengemeenschap hebben Alfaport-Voka en Havenbedrijf Antwerpen daarrond een akkoord bereikt.

Alfaport-Voka en Havenbedrijf Antwerpen zijn tot een akkoord gekomen over de verlenging van de betalingstermijn voor havenrechten. Het Havenbedrijf zal de betalingstermijn voor zowel zeevaartrechten (nu 18 dagen) en binnenvaartrechten (nu 30 dagen) verlengen naar 48 dagen.

Het uitstel van betaling geldt voor alle schepen die vanaf 1 mei tot en met 30 juni de haven van Antwerpen aanmeren. Voor de zeevaart wordt dit uitstel toegepast op tonnenmaatrecht en aanlegrecht.

“Deze maatregelen houden de haven van Antwerpen competitief tegenover de naburige havens”, klinkt het bij beide partijen. “We volgen in nauwe samenwerking de situatie op de voet en gaan, indien nodig, voor een verdere verlenging.”

Voor de concessies wordt een gelijkaardig voorstel van uitstel van betaling uitgewerkt. Dit wordt eind mei aan de raad van bestuur van Havenbedrijf Antwerpen nv voorgelegd.

Lees via deze link meer Corona-nieuws over en voor ondernemers uit de Antwerpse regio.