Nieuws Antwerpen Umicore bouwt batterijmaterialenfabriek in Canada

Umicore bouwt batterijmaterialenfabriek in Canada

Foto Belga

Umicore bouwt batterijmaterialenfabriek in Canada

HOBOKEN – De materialengroep Umicore gaat een nieuwe fabriek voor kathodematerialen en hun precursormaterialen voor batterijen bouwen in het Canadese Ontario. Het bedrijf ondertekende woensdag samen met de regering van Canada een intentieverklaring, zo laat het weten in een communiqué.

Volgens Umicore is de geplande fabriek de eerste in haar soort in Noord-Amerika, die de productie van kathode- en precursormaterialen op grote industriële schaal combineert. Er wordt intussen onderhandeld met verschillende potentiële klanten voor productiecontracten in Noord-Amerika.

Miljoen elektrische voertuigen

De nieuwe fabriek komt op een terrein van ongeveer 142 hectaren in de gemeente Loyalist, in Ontario. Bedoeling is om in 2023 met de bouw te starten en tegen eind 2025 met de productie. Tegen het einde van het decennium wordt gestreefd naar een jaarlijkse productiecapaciteit die ongeveer een miljoen elektrische voertuigen kan aandrijven.

“Met meer dan 1.000 goede banen om de fabriek te bouwen, en honderden vaste banen zodra ze operationeel is, zal deze nieuwe fabriek tot ver in de toekomst een belangrijke rol spelen in Canada’s schone automobielsector”, reageerde de Canadese premier Justin Trudeau.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.