Nieuws Antwerpen Umicore rondt investeringen in Hoboken af

Umicore rondt investeringen in Hoboken af

Umicore rondt investeringen in Hoboken af

umiDe materialengroep Umicore zal in het lopende jaar het investeringsproject rond zijn recyclage-oven verder afronden. De installatie blijft wél operationeel. Er is geen stilstand meer ingepland. De investeringen gaan ditmaal naar de ondersteunende diensten.

Umicore heeft de afgelopen maanden zwaar geïnvesteerd in Hoboken. Daarbij werd de capaciteit van de recyclage-oven met liefst 40% verhoogd. De installatie is ondertussen opnieuw opgestart en functioneert kennelijk uitstekend. Waardoor het ernaar uitziet dat “het goudhaantje” van Hoboken binnen afzienbare tijd opnieuw sterk zal bijdragen tot de resultaten van de groep.

Umicore heeft ondertussen een vrij bevredigend boekjaar 2015 neergezet. De inkomsten stegen met 11% tot 2,6 miljard euro, de bedrijfswinst zelfs met 21% tot 330 miljoen euro. Umicore realiseerde op die manier een rendement op het eigen kapitaal van liefst 13%.

Dit ondanks het feit dat de recyclage-afdeling door de tijdelijke stillegging van de oven in Hoboken de facto lagere inkomsten genereerde. Ook de aanhoudende daling van de metaalprijzen woog negatief op de cijfers. De activiteiten op het vlak van catalysis en energy and surface technologies garandeerden anderzijds uitstekende cijfers.

Alvast voor het lopende jaar verwacht Umicore ‘aanzienlijk hogere volumes” op het vlak van autokatalysatoren en zeker in de recyclage.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.