Nieuws Antwerpen Umicore verwacht stevige winstgroei

Umicore verwacht stevige winstgroei

Umicore verwacht stevige winstgroei

Materiaaltechnologie- en recyclagegroep Umicore, die ook een vestiging heeft in Hoboken, verwacht voor dit jaar een forse winstgroei.  Het bedrijf verwacht dat de brutowinst, dus voor belasting en andere afschrijvingen, zal liggen tussen 370 en 400 miljoen euro. Zonder de stopgezette activiteiten, hoofdzakelijk mijnbouw, gaat het om 355 tot 385 miljoen euro, of een stijging met 11 tot 20 procent in vergelijking met 2016. Dat meldt Umicore dinsdag in een update over het eerste kwartaal.

De inkomsten uit voortgezette activiteiten stegen tijdens het eerste kwartaal van dit jaar met 13 procent. De inkomstengroei zit vooral in activiteiten die te maken hebben met schone mobiliteit.

Umicore zit al langer in een groeiscenario, en dat is ook te merken aan de beurskoers. Dat heeft alles te maken met de doorbraak van de elektrische auto. De ‘groene auto’ leverde Umicore vorig jaar uitstekende winstcijfers op.

Umicore haalt nu driekwart van zijn inkomsten en 65 procent van zijn bedrijfswinst uit het aanleveren van materialen voor autokatalysatoren en materialen voor herlaadbare batterijen voor elektrische en hybride voertuigen. In Hoboken raffineert Umicore dagelijks uit duizend ton ‘elektronisch afval’ van smartphones, pc’s, en batterijen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.