Nieuws Antwerpen UN City Hall Talk: Habitat III

UN City Hall Talk: Habitat III

UN City Hall Talk: Habitat III

CIFAL FlandersCIFAL Flanders , het in oktober 2015 door UNITAR volwaardig erkende opleidingscentrum dat focust op opleidingen over de 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelen (2015-2030) van de Verenigde Naties, organiseert op 30 augustus e.k van 15u30 tot 19u in het stadhuis van Antwerpen “UN City Hall Talk: Habitat III”. CIFAL Flanders wordt geleid door Peter Wollaert en is één van de 14 lokale CIFAL-centra verbonden met UNITAR, de belangrijkste opleidingsinstelling van de Verenigde Naties met hoofdzetel in Genève, in een wereldwijd netwerk.

Habitat III verwijst naar de Conferentie van de Verenigde Naties inzake huisvesting en duurzame ontwikkeling die van 17 tot 20 oktober 2016 in Quito, Ecuador, plaats vindt. Deze top zal een nieuwe globale strategie rond urbanisatie voor de komende twee decennia bepalen, namelijk de “De nieuwe stedelijke Agenda”.

Het event “UN City Hall Talk: Habitat III” in het stadhuis van Antwerpen, een gezamenlijk initiatief van CIFAL Flanders en UN-Habitat, is erop gericht media en opinieleiders meer inzichten te geven in het belang van Habitat III. Deelnemers krijgen een totaalbeeld van Habitat III, maken kennis met de terminologie, de problematieken en een aantal urbanisatie deskundigen.

Prof. Em Han Verschure van de KULeuven, expert adviseur ontwikkelingssamenwerkingprogramma’s UN Habitat, zal de doelstellingen en conclusies van Habitat I en Habitat II toelichten. Prof. Ing. Architect Leo Van Broeck, CEO Bogdan & Van Broeck, geeft als Vlaams Bouwmeester zijn reflecties op het thema. Gie Goris, hoofdredacteur MO*, legt de link van Habitat III met stedelijke ontwikkelingsuitdagingen in ontwikkelingslanden.
Deelname aan de conferentie is gratis, maar vooraf inschrijven noodzakelijk.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.