Nieuws Antwerpen Unizo vernieuwt zijn ondernemersforum drastisch

Unizo vernieuwt zijn ondernemersforum drastisch

Unizo vernieuwt zijn ondernemersforum drastisch

unizo_logoHet lerend netwerk van Unizo bestaat 15 jaar. Tijd dus om een grondige vernieuwing door te voeren. Bij de start van het nieuwe academiejaar in september zijn er dan ook grondige wijzigingen doorgevoerd.

Ondernemers zijn veeleisend, ze hebben weinig of geen tijd en willen dan ook liefst zoveel mogelijk resultaat zien op een zo kort mogelijke periode. Informatie vinden ze voldoende op het internet en theoretische opleidingen zijn er voldoende in de aanbieding. Waar het aan onbreekt is de practische toepassing van de aangeleerde theoretische kennis. En hier komt het vernieuwde UNIZO OndernemersForum in de picture.

Vroeger duurde een opleidingstraject minstens een jaar, wat in de hedendaagse snelle maatschappij te lang is. Als je bij het opstarten van een webshop een pionier wil zijn heb je geen jaar de tijd om erover na te denken en te plannen.

Vanaf september zullen er dan ook trajecten zijn die korter duren. Er zijn een 5-tal bijeenkomsten gepland met practische tips en handleidingen om de sprong naar de eigen zaak of de verdere uibouw van de onderneming te kunnen wagen.

In de vernieuwde formule wordt er voor gekozen om met een expert-coach te werken in plaats van met de vrijwillige peter/meter.  De bedoeling is dat de cursist beter bij de les wordt gehouden door de expert-coach. Die zal gebruik maken van methodes zoals rollenspelen, oefeningen, brainstromsessies of huiswerk.  Netwerken en ervaringen uitwisselen blijft uiteraard belangrijk.

Op 18 augustus is er een inspiratieavond die geleid zal worden door selfmade topondernemer Harry Demey van LDV United.  Demey heeft onder meer inspiratie opgedaan in  Silicon Valley. Sindsdien is hij er nog meer van overtuigd dat netwerken en ideeën uitwisselen aan de basis liggen voor de succesvolle ondernemers van de toekomst. In Grobbendonk is er op 23 augustus een informatieavond. Hier kunnen ondernemers met ambities komen kennismaken met de coaches en hun doelstellingen.

Alle informatie is te vinden op http://ondernemersforum.unizo.be/

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.