Nieuws Antwerpen Upsell bouwt e-commerce platforms uit

Upsell bouwt e-commerce platforms uit

Upsell bouwt e-commerce platforms uit

upsellIn vergelijking met Nederlanders zijn Vlamingen nog niet erg thuis in de online shoppingwereld. Zij aarzelen vaak, staan terughoudend tegenover het gebeuren. Upsell (Kontich) timmert hard aan de weg om de webshops sterker ingang te doen vinden bij de consumenten. “Wij stellen ons op als e-fulfilment partner voor bedrijven die aan e-comerce willen doen, wij bouwen voor onze klanten het hele systeem op”, zegt managing partner Bastiaan Philips.

Bastiaan Philips heeft enkele jaren bij zowel Accel Computer Service (Edegem) als de Cronos Groep (Kontich) aan de opbouw van de bedrijfsgebonden webwinkels  gewerkt. “Zeker bij de Cronos Groep zochten vele consultants naar mogelijkheden om IT-materiaal te kopen via de webwinkel van het eigen bedrijf. Op die manier heb ik een groot stuk knowhow bijeengewerkt.”

Partner Jelle Stas had van zijn kant eveneens al heel wat ervaring opgebouwd in de e-commerce en had oa. een webshop voor wijnen uitgebouwd.

Met de oprichting in 2010 van Upsell namen Jelle Stas en Bastiaan Philips uiteindelijk het initiatief om in de technische uitbouw van webshops een eigen activiteit uit te bouwen. Met de Cronos Groep als derde investeerder zijn ze er alvast in enkele jaren in geslaagd om een mooi klantenbestand bijeen te werken. “Wij stellen ons op als actieve partner voor onze klanten die als het ware hun online commercieel gebeuren naar ons toe outsourcen. Wij bieden hen daartoe een e-fulfilment voorstel aan waarbij we niet enkel de eigenlijke webshop uitbouwen maar tevens zorgen voor de service ondersteuning, de orderverwerking, het voorraadbeheer en zelfs de logistieke processen bij het vervoer van de bestelde orders naar de consument thuis. Onze klant kan zich van zijn kant toespitsen op zijn core business, wij nemen hen de zorg om de afwerking van de hele e-commerce uit handen.  Met ons End2End e-commerce platform kunnen wij hem alle diensten aanbieden.”

Met klanten als Hedgren, Alessi, Alibert, Lego, Curver en zelfs voetbalclub KV Mechelen heeft Upsell al verscheidene mooie referenties bijeengewerkt. De webshops draaien uitstekend, de belevering tot bij de klant loopt perfect. “We zien onze cijfers elk jaar groeien, we zitten bovendien duidelijk boven de groeicurves die de online verkoop in Vlaanderen uittekent. Omdat er nog verscheidene niet onbelangrijke ijzers in het vuur liggen mogen we de toekomst met vertrouwen tegemoeg zien.”

Upsell werkt vandaag met vijf mensen en realiseerde verleden jaar een omzet van pakweg 1,2 miljoen euro.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Antwerpen
Antwerpen

Van Mossel breidt verder uit

Van Mossel Automotive Groep neemt Citroën-garage Van Thielen in Herselt over. De activiteiten van deze concessie zullen vanaf 20 september… Lees meer