Nieuws Antwerpen UQalify blaast nieuwe wind door HR-sector

UQalify blaast nieuwe wind door HR-sector

UQalify blaast nieuwe wind door HR-sector

Steeds meer mensen zijn op zoek naar een job of opleiding die écht bij hen past. Daarom sloegen Antwerpse technologiebedrijven Nalantis en UQ.works de handen in elkaar en creëerden ze UQalify, een slim en modulair HR-platform met nu al meer dan 35 miljoen cv’s. De technologie erachter moet recruitment vlotter en kwalitatiever maken.

Veel jobs zien er vandaag niet meer hetzelfde uit in vergelijking met een paar jaar geleden. De opkomst van digitaal werken heeft daar een belangrijke rol in gespeeld. Sommige jobs worden gedeeltelijk of zelfs volledig vervangen door een digitale oplossing, voor andere biedt het dan weer nieuwe kansen en groeimogelijkheden.

“Dat maakt dat upskilling, reskilling, levenslang leren en interne mobiliteit meer dan ooit belangrijke uitdagingen vormen voor HR”, vertelt Frank Aernout, ceo Nalantis. “Met UQalify willen we upskilling en reskilling haalbaar en toepasbaar maken voor iedereen en dat in één oplossing. UQalify wordt zo één van de belangrijkste hubs voor skills matching in Europa die vertrekt vanuit het potentieel van het individu.”

UQalify vergelijkt individuen en koppelt ze vervolgens aan passende interne jobs en opleidingen. Het platform inspecteert daarbij zowel skills en kennis van een kandidaat, als de persoonlijkheid en potentieel van het individu. Op die manier krijgen bedrijven snel inzicht in de talenten en groeimogelijkheden van hun personeel.

“De technologie is het resultaat van meer dan tien jaar ontwikkeling en internationale expertise in artificiële intelligentie”, aldus Thierry Lescrauwaet, ceo UQ.works. “Recruitment wordt zo een stuk vlotter en kwalitatiever. HR-managers duiden hun prioriteiten en strategieën in, de tool doet de rest.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Antwerpen
Antwerpen

Café Local opnieuw geopend

Omwille van de coronacrisis draait de evenementensector al een hele tijd op een laag pitje. Als alternatief voor de festiviteiten… Lees meer