Nieuws Antwerpen UrbanCapitalGroup trekt duurzame kaart in Depot Cadix

UrbanCapitalGroup trekt duurzame kaart in Depot Cadix

Depot Cadix : bewoners krijgen vouwfiets cadeau bij aankoop van appartement

UrbanCapitalGroup trekt duurzame kaart in Depot Cadix

De Cadixwijk aan het Eilandje met de oude haven wordt de eerste duurzame stadsbuurt van Vlaanderen. Het project ‘Depot Cadix’ werd volledig opgetrokken volgens de passief standaarden en met de hoogste ambities op het vlak van duurzaamheid. Sinds kort nemen de eerste bewoners hun intrek in de Madrasstraat.

Daar hoort een gepast verwelkomingsgeschenk bij. Wie in een huis woont, krijgt van bouwpromotor UrbanCapitalGroup een stijlvolle limited edition bakfiets. Appartementsbewoners ontvangen op hun beurt een unieke en gepersonaliseerde plooifiets.

“Met de gepersonaliseerde fietsen voor elke bewoner, willen wij de duurzame ambities van de appartementen en woningen ook doortrekken naar de mobiliteit”, stelt Inge Caes van UrbanCapitalGroup.

De bewoners van het extra energiezuinige wooncomplex ‘Depot Cadix’ zullen hun energiefactuur spectaculair zien slinken naar een jaarlijks bedrag dat gelijk staat aan het bedrag dat ze nu in een gewoon appartement of huis maandelijks betalen.
De appartementen kunnen namelijk een gemiddelde energiewaarde voorleggen van E35 en K15. Bij een gewoon appartement zit je al snel tussen E180-E200.
Inge Caes: “De terugverdientijd van deze woningen spreekt dan ook tot de verbeelding. De eigenaars genieten bovendien van een belastingvoordeel, want voor elk appartement of iedere woning onder E40 geldt een fiscale korting van 40 procent op de jaarlijkse onroerende voorheffing. En dit voor een periode van tien jaar.”

Ook op verschillende andere manieren bespaart ‘Depot Cadix’ nog energie. Regen- en afvalwater worden opgevangen en gebruikt voor de toiletten en de buitenkraantjes. Een algemene aan/uit knop in elke woonst voorkomt elektriciteitsverspilling, net zoals een energiemonitoringsysteem en een centrale stookplaats met warmtewisselaar. Het wooncomplex heeft ook driedubbele beglazing. Zonweringen op de gevels voorkomen dat het te warm wordt en een energiezuinig ventilatiesysteem voorziet een optimaal binnenklimaat. Bovendien zetten fotovoltaïsche cellen op het dak zonlicht om in energie voor elke woon-unit. In de ondergrondse parkeergarage is overigens een oplaadpunt voor elektrische wagens voorzien.

Het project ‘Depot Cadix’, geïnspireerd op pakhuisarchitectuur, bestaat uit zes gezinswoningen, twintig appartementen, twee penthouses en twee handelsruimtes. In 2013 startte UrbanCapitalGroup met de bouw. Er zijn nu nog slechts enkele duplex woningen en appartementen te koop. Sommige appartementen worden ook verhuurd, zowel volledig gemeubeld als ongemeubeld.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.