Nieuws Antwerpen URS realiseert uitstekende cijfers

URS realiseert uitstekende cijfers

URS realiseert uitstekende cijfers

sleepDe Unie van Redding- en Sleepdienst België (URS) heeft een uitstekend boekjaar 2015 achter de rug. In het licht van de recordcijfers die ook de haven van Antwerpen realiseerde werkte URS een omzet 45,5 miljoen euro bijeen. De bedrijfsopbrengsten stegen tot 55,8 miljoen euro.

URS maakt al bijna 150 jaar mee deel uit van de Antwerpse havengeschiedenis. Het bedrijf sleept in Antwerpen en Zeebrugge grote zeeschepen binnen. 2015 was in dit opzicht een uitstekend jaar, schrijft het management in het jaarverslag dat gedeponeerd werd bij de Nationale Bank. Vooral in Antwerpen werden bakens verzet. Daar werden voor liefst 20% meer sleepbewegingen genoteerd. Alhoewel er meteen ook aan toegevoegd wordt dat de cijfers voor een stuk vertekend worden door de activiteiten die URS uitvoerde in “functie van de massale verhuis van een klant naar het nieuwe Deurganckdok.”

Zeebrugge presteerde eveneens vrij goed maar de groeicijfers waren er beperkt tot 5%. Zeebrugge haalde voordeel uit het feit dat er verleden jaar opmerkelijk veel harde wind stond en dus meteen ook meer een beroep deed op sleepboten.

URS realiseerde verleden jaar een bedrijfswinst van 6,9 miljoen euro en een nettowinst van 4,6 miljoen euro. Het bedrijf stelt zo’n 240 mensen tewerk.

De Unie is een participatiemaatschapppij van de Nederlandse groep Koninklijke Boskalis Westminster en wordt aangestuurd door Pieter Vierstraete. Het bedrijf aan de Italiëlei heeft een participatie van 63% in de Oostendse Sleepmaatschappij.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.