Nieuws Antwerpen Van Gils Group zet met overname eerste stap in Oost-Vlaanderen

Van Gils Group zet met overname eerste stap in Oost-Vlaanderen

Van Gils Group zet met overname eerste stap in Oost-Vlaanderen

WUUSTWEZEL – Van Gils Group heeft de hand gelegd op Metallics Van Cauteren uit Zele. Het is de eerste overname in Oost-Vlaanderen voor de groep uit Wuustwezel, die gespecialiseerd is in de oppervlaktebehandeling van staal en aluminium.

Van Gils startte meer dan 40 jaar geleden als familiebedrijf en groeide vanaf 2005 gestaag. Dat werd in 2008 versterkt met de overname van Decorad uit Hoeselt, later omgevormd tot Van Gils Hoeselt. In 2014 volgde het Turnhoutse loonlakbedrijf MCS Coating. Verdere expansie in de provincie Limburg kwam er door Metalcoating nv uit Beringen in 2017 over te nemen en door in 2018 een participatie in Lscoatings in Pelt te nemen.

Eerste stap in Oost-Vlaanderen

Ceo Joep Van Gils: “Nu zetten we een eerste stap in provincie Oost-Vlaanderen, na een sterke basis in de provincies Limburg en Antwerpen. De Kennedytunnel vomrde echter letterlijk een barrière voor onze expansie in Oost- en West-Vlaanderen. Deze overname past dan ook perfect binnen onze ambitie om verder te groeien in Vlaanderen met behoud van klantgerichtheid en de nabijheid van een kleine kmo.”

Eigenaars van Metallics Van Cauteren Karine Van Cauteren en Dany Volkaert blijven samen met hun team aan boord. Van Gils Group groeit nu uit tot één van de grootste, onafhankelijke poederlakkerijen in de Benelux met expertises in stralen, metalliseren, fosfateren en poedercoaten van staal en aluminium. In totaal werken er nu 130 medewerkers.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.