Van Goethem Advocaten bouwt op 52 jaar expertise

advocaatjeNauwelijks voorstelbaar: in het Antwerpse zijn liefst zo'n 2000 advocaten aan de slag. Elk met hun eigen expertise. "Op het vlak van ondernemingsrecht en sociaal recht kom je echter toch wel vaak dezelfde mensen tegen," zegt meester Koen Clonen van het kantoor Van Goethem Advocaten. "Het is een heel specifieke materie die heel wat ervaring vereist."

Van Goethem Advocaten uit Berchem is als kantoor gegroeid uit de specialisatie in het sociaal recht. Oud stafhouder meester Jos Van Goethem richtte de zaak op in 1962. In de snelle industriële expansie vn Antwerpen heeft het kantoor een heel eigen bijdrage geleverd. "Wij hebben dan ook in al die jaren een uitzonderlijke ervaring en expertise bijeengewerkt. Ook andere advocatenkantoren doen in dit opzicht geregeld een beroep op onze kennis in die materies."

Sociaal recht blijft hoe dan ook de sterke onderbouw van het kantoor. Het mag geruststellend heten dat sociaal recht zowel in crisisperiodes als in tijden van hoogconjunctuur even druk geconsulteerd wordt. "Zelf heb ik bij Van Goethem Advocaten in de afgelopen jaren mee het ondernemingsrecht uitgebouwd maar de specialisatie in sociaal recht blijft onze core business", zegt Koen Clonen.

Vandaag werken bij Van Goethem liefst 16 advocaten. Twee ervan werden nog tijdens de afgelopen weken aangetrokken. Opmerkelijk is ook dat velen onder hen ook actief zijn op academisch vlak en les geven.

Van Goethem Advocaten werkt zowel voor privé-ondernemingen, publiekrechterlijke instellingen als privé-personen. De klanten worden bij hun consultatie pro-actief begeleid waarbij het alvast de bedoeling is om lange en dure procedures te vermijden, stelt meester Katrien Crauwels die vooral het sociaal recht voor haar rekening houdt. Indien nodig zetten de advocaten van het kantoor wél hun jarenlange ervaring in om te procederen voor de onderscheiden rechtscolleges.