Nieuws Antwerpen Van Heurck uit Deurne start samen met ECA productie van mondmaskers op

Van Heurck uit Deurne start samen met ECA productie van mondmaskers op

Van Heurck uit Deurne start samen met ECA productie van mondmaskers op

DEURNE – Textielbedrijf Van Heurck uit Deurne gaat samen met de Oost-Vlaamse specialist in autobekleding ECA de productie van chirurgische mondmaskers en FFP2-mondmaskers opstarten. Dat meldt federaal minister Philippe De Backer.

Op enkele weken zullen vier machines geïnstalleerd worden voor de productie van chirurgische mondmaskers. Elke machine kan 45 miljoen maskers per jaar produceren, het gaat dus in totaal over 190 miljoen chirurgische mondmaskers per jaar, of ongeveer 4 miljoen per week.

“Op deze manier kunnen we indien dat nodig zou blijken de volledige Belgische bevolking van hoogwaardige chirurgische maskers voorzien. Voor de distributie daarvan zijn we reeds in gesprek met Bpost. Als het nodig blijkt, zullen we dus heel snel kunnen schakelen”, aldus De Backer.

De bedrijven hebben ook al een FFP2-machine aangekocht, waarmee ze over enkele weken zelf 10 miljoen FFP2-maskers per jaar kunnen produceren in ons land.

100 jaar Van Heurck

Het familiebedrijf Van Heurck is gespecialiseerd in werkkledij en heeft ervaring met de productie van mondmaskers. Ondanks een eigen fabriek in het Tunesische Téboulba gaan ze de maskers niet zelf produceren, dat gebeurt bij ECA.

Van Heurck doet alles wat niet met de productie zelf te maken heeft. “Van het samenwerken met de labo’s tot de certificatie en de homologatie van de mondmaskers”, zegt ceo Dries Van Heurck aan Gazet van Antwerpen.

In 1920 werd het familiebedrijf opgestart door diens betovergrootmoeder. “We bestaan dit jaar 100 jaar, maar hebben voorlopig geen tijd om dat eeuwfeest te vieren.”

Samenwerking met Nederland

“We willen ook gaan samenwerken met Nederland. In Nederland worden op dit moment al FFP2-maskers geproduceerd, maar nog geen chirurgische maskers. Wij starten de productie van chirurgische maskers in ons land als eerste op. We gaan ruilen. Op die manier geven we als België en Nederland opnieuw het voorbeeld door samen te werken binnen de Europese Unie”, aldus minister De Backer.

Lees via deze link meer Corona-nieuws over en voor ondernemers uit de Antwerpse regio.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Dossier

Gerelateerde berichten

Onderneming
Dossier
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.