Nieuws Antwerpen VAN IN digitaliseert al 10 jaar het onderwijs in Europa

VAN IN digitaliseert al 10 jaar het onderwijs in Europa

VAN IN digitaliseert al 10 jaar het onderwijs in Europa

In 2011 lanceerde VAN IN het allereerste online leerplatform voor leerlingen en leerkrachten van het basisonderwijs, Bingel. 10 jaar later telt Bingel een miljoen gebruikers en is het zelfs uitgegroeid tot het meest gebruikte digitaal platform in de lagere school in Europa. En daar is de uitgeverij uit Wommelgem bijzonder trots op.

Uitgever VAN IN trok 10 jaar geleden de digitalisering van het onderwijs op gang, toen het Bingel op de markt bracht. In 2011 telde het platform al 142.000 gebruikers. Vandaag wordt Bingel in 86% van de Vlaamse scholen gebruikt door 423.200 gebruikers.

Europees succes

Ook in de Franse Gemeenschap, Finland, Zweden en Nederland is Bingel volledig ingeburgerd en ook in Polen maakt het haar intrede. Die internationalisering levert vandaag een totaal van een miljoen gebruikers op.

“We zijn er in geslaagd om een leer- en oefenomgeving te maken waar kinderen graag op oefenen en dat ze niet (bewust) associëren met leren”, reageert Winfried Mortelmans, ceo VAN IN. “In Europa is Bingel het meest gebruikte digitaal platform in de lagere school. Geen enkel soortgelijk platform wordt in zoveel verschillende landen gebruikt.”

Voortdurende investeringen

De investering in Bingel loopt elk jaar in de miljoenen om het platform voortdurend bij te sturen en uit te breiden volgens de actuele noden. Ook tijdens de lockdown bewees het platform haar nut.

“We hebben onder meer de integratie met twee online klasomgevingen ontwikkeld, waarbij kinderen met één klik vanuit hun oefenomgeving online les kan volgen”, klinkt het. “Ook de komende jaren zal Bingel blijven evolueren. Zo bekijken we optie van artificiële intelligentie om leerkrachten nog beter te ondersteunen en kinderen te helpen om leuker en meer op hun maat te leren.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.