Nieuws Antwerpen Van Moer Logistics neemt Duitse transporteur Holtstieger over

Van Moer Logistics neemt Duitse transporteur Holtstieger over

Van Moer Logistics neemt Duitse transporteur Holtstieger over

Van Moer Logistics heeft de acquisitie van Holtstieger GmbH afgerond. Het Duitse transportbedrijf Holtstieger, gelegen in het Ruhrgebied (Nettetal), beschikt over 20 wagens, 30 medewerkers en 5.000 vierkante meter opslagmogelijkheden. Holtstieger is gespecialiseerd in transport van palletgoed in tautliners, en rijdt ook kleine ADR. Met deze overname opereert de Antwerpse logistieker voor de eerste keer in Duitsland.

Met de overname van Holtstieger wil eigenaar en CEO Jo Van Moer zijn dienstverlening aan de chemiesector verder uitbreiden. Veel chemiebedrijven zijn immers gevestigd in het Ruhrgebied.

“Het is altijd onze strategie geweest om onze klanten te volgen, vandaag brengt ons dat in Duitsland, maar het is onze ambitie om hen vanuit meerdere internationale locaties te bedienen. De overname van Holtstieger is een mooie start van onze Duitse transportactiviteiten, op lange termijn is het de bedoeling dat we het one-stop-shop concept inclusief opslag en value-added logistics gaan aanbieden”, vertelt Jo Van Moer.

Chauffeurspool

Dankzij de bijkomende locatie in Duitsland kan Van Moer ook verder bouwen aan zijn chauffeurspool, want met het nakende ‘Mobility Package’ wil het bedrijf zich verder wapenen tegen het nijpende chauffeurstekort in eigen land. “In België lopen we echt tegen de limieten van de arbeidsmarkt aan, van onze 500 vrachtwagens staan er dagelijks tientallen stil omdat we gewoon geen chauffeurs vinden. Nu kunnen we in Duitsland een bijkomende chauffeurspool opbouwen. Op deze manier willen we onze dienstverlening blijven garanderen aan onze klanten én de maatschappij. Taferelen zoals we die gezien hebben in het Verenigd Koninkrijk willen we koste wat kost vermijden”, besluit Van Moer.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.