Van Oirschot Kapellen Van Oirschot opent nieuw filiaal in Kapellen

Van Oirschot met nieuw filiaal in Kapellen

Van Oirschot, een vaste waarde in de Belgische HVAC-markt (ventilatie, verwarming en sanitair), keert terug naar waar het allemaal begon en opende op 1 maart een nieuw filiaal in Kapellen.

Vanuit een simpele opslagruimte te Kapellen stampten Luc en Suzanne Van Oirschot in 1967 de firma “Van Oirschot” uit de grond. Na een mooie evolutie doorheen de tijd heeft het bedrijf zichzelf in de top 5 van Belgische groothandels geplaatst.

Met de oorsprong van de firma in het achterhoofd is het dan ook logisch dat een regionale uitbreiding in Noord-Antwerpen niet kon uitblijven.

Het filiaal in Kapellen, reeds de dertiende Van Oirschot vestiging in België, heeft een totale oppervlakte van 1.200m². “Deze lokale verankering zorgt ervoor dat professionele installateurs uit Noord-Antwerpen nu ook in een eigen filiaal kunnen genieten van onze service“, klinkt het bij de groothandel.

Service

In de vestiging in Kapellen vindt de vakman er het vertrouwde assortiment van 3.800 stockartikelen terug, zoals in de overige Van Oirschot filialen. Wat niet ter plaatse is, kan vlot geleverd worden vanuit het centraal magazijn. Ook hier geldt: voor 17u00 besteld wordt de dag erna geleverd, naar keuze in een filiaal of meteen op de werf. “We hechten veel belang aan logistieke dienstverlening. Daarom hebben we logistiek en transport in eigen beheer” voegt Sven Machielsen toe. “Vorig jaar was het moeilijk voor iedereen, maar ondertussen heeft de situatie zich gestabiliseerd voor de traditionele producten. Voor warmtepompen en hernieuwbare energie hebben de fabrikanten massaal geïnvesteerd in bijkomende capaciteit, zodat er ook daar beterschap in zicht is.”

 

Feestelijke opening

De feestelijke opening eind april werd druk bijgewoond door klanten, partners en medewerkers. In de eerste weken van activiteit wisten al vele professionals de weg naar het filiaal in Kapellen te vinden. Deze jongste Van Oirschot vestiging heeft haar start dus niet gemist.

Van Oirschot is een vooruitstrevend en modern bedrijf met 12 vestigingen in België. Als HVAC-groothandel bieden wij energie-efficiënte oplossingen aan voor ventilatie, verwarming en sanitair in een professionele markt. Wij ondersteunen installatiebedrijven met een waaier aan verschillende diensten en mogelijkheden, zowel fysiek als digitaal.