Afbeelding4 Foto RR

Vanbreda lijft West-Vlaamse verzekeringskantoren in

ANTWERPEN - Vanbreda Risk & Benefits heeft Soenen Verzekeringen in Poperinge, Ieper en Roeselare overgenomen. Soenen Verzekeringen is gespecialiseerd in verzekeringen voor kmo's. Het bedrijf telt zestien medewerkers en heeft een jaaromzet van 2,3 miljoen euro.

"We zijn vandaag een belangrijke speler op vlak van verzekeringen voor kmo's", zegt Vanbreda-CEO Pedro Matthynssens. "De overname van Soenen Verzekeringen ligt in lijn met onze strategie om duurzaam te groeien, zowel organisch als via overnames. We versterken hiermee onze positie in de provincie West-Vlaanderen."

Vanbreda Soenen

Zaakvoerders Kenneth Rommens en Luc Vanoverberghe van Soenen Verzekeringen blijven op post. Zij staan voortaan aan het roer van Vanbreda Soenen en worden ook minderheidsaandeelhouder in het bedrijf.

"Wij willen deel uitmaken van een groter geheel met meer middelen en expertise, bijvoorbeeld op vlak van IT", vertelt Kenneth Rommens. "Ook de gespecialiseerde kennis van Vanbreda over complexe verzekeringsrisico’s zijn voor ons troeven. We zijn heel tevreden om dit partnership te kunnen sluiten."