Nieuws Antwerpen Vandeputte Safety, een van de finalisten van ‘CSR Professional of the Year’

Vandeputte Safety, een van de finalisten van ‘CSR Professional of the Year’

Fotoreportage: 488824 CSR Professional of the Year uitreiking prijzen CSR Professional of the year in Technopolis voor Made in Mechelen, Kempen en Oost-Vlaanderen: uitreiking van de prijzen CSR Professional of the year Straat: Technologielaan Gemeente: Mechelen

Vandeputte Safety, een van de finalisten van ‘CSR Professional of the Year’

Donderdagavond 9 februari bekroonde Time4Society in Technopolis Mechelen de ‘CSR Professional of the Year’. Deze Corporate Social Responsibility of MVO (maatschappelijk verantwoord ondernemen) erkenning gaat naar een vertegenwoordiger van een groot bedrijf én één uit een KMO.
Met deze prijs erkent Time4Society personen die binnen hun bedrijf als motivator, inspirator en implementator op het vlak van MVO een belangrijke rol spelen.

Joost Callens, CEO van Durabrik in Drongen, haalde het bij de KMO’s, vóór Pascale Janssens, directieassistente Vandeputte Safety uit Boechout, én afgevaardigd bestuurder Hilde Hanselaer van Harzé Oude Metalen uit Herentals.
CSR-manager van Spadel Ann Vandenhende ontving de prijs voor de categorie grote bedrijven. Zij versloeg Torfs duurzaamheidsmanager Lise Conix en SPIE HR-directeur Jean-Pierre Martin.

“CSR betekent voor mij: iets geven aan iemand anders, iets teruggeven aan de samenleving! Mijn droom is om mijn collega’s hier net zo enthousiast voor te maken als ik zelf ben”, zegt Pascale Janssens van Vandeputte Safety.

Dit familiebedrijf met hoofdkantoor in Boechout dat weldra zijn 70ste verjaardag viert, groeide uit tot een Europese expert in industriële veiligheid en welzijn. De onderneming bouwde een bijzondere expertise op in de ontwikkeling en distributie van producten en diensten die de veiligheid en het welzijn op de werkvloer optimaliseren. De onderneming is een toonvoorbeeld op vlak van duurzaam ondernemen en schrijft MVO hoog in het vaandel.

“Ik nam deel, niet voor mezelf, maar voor het bedrijf waar wij met heel wat aspecten van de betekeniseconomie bezig zijn. Met mijn deelname hoop ik nu anderen te inspireren. Je hoeft daarom geen CSR-manager te zijn. Belangrijk is dat je je engageert voor MVO. In 2016 stond ons personeelsfeest helemaal in het teken van vrijwilligerswerk. 133 Vlaamse én Nederlandse collega’s zetten zich op een vrijdagnamiddag in om lokale projecten in de Boechoutse samenleving te steunen. Aanvankelijk werd het voorstel wat moeilijk onthaald, maar ‘s avonds waren alle medewerkers bijzonder tevreden dat ze hun tijd aan die projecten hadden besteed. Onze directie staat achter het initiatief en wil hier nu verder een beleid rond maken”, besluit Pascale Janssens enthousiast.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.