Nieuws Antwerpen Vanuit de coulissen: ook lokaal shoppen tijdens de lockdown

Vanuit de coulissen: ook lokaal shoppen tijdens de lockdown

Vanuit de coulissen: ook lokaal shoppen tijdens de lockdown

ANTWERPEN – De mens is een raar beest, is het niet? De coronacijfers gaan al weken de verkeerde kant uit, keer op keer worden verstrengde maatregelen afgekondigd en wordt onze vrijheid ingeperkt. En toch trokken velen het voorbije weekend naar de winkelstraten in plaats van de natuur in.

We moeten afstand houden, mogen niet langer bij elkaar op bezoek, … Nadat eerder de cafés en restaurants werden gesloten, zijn sinds 2 november ook nog vele andere winkels gesloten.

Toch kan ik mij niet van de indruk ontdoen, dat er heel wat mensen Trumpiaanse kuren kregen de voorbije dagen. Ze leken corona even als een bijzaak te beschouwen, waar ze zich niet door gingen laten afschrikken. De taferelen van overvolle winkelstraten en lange wachtrijen aan winkels leken meer op soldenperiodes dan op een nakende lockdown omwille van corona.

Het was wel een grote opsteker voor alle winkels dat er het voorbije weekend nog duchtig geshopt werd. Laat ons hopen dat dat ook de komende weken tijdens de lockdown blijft gebeuren. De mogelijkheden zijn er alleszins, want tijdens en na de eerste lockdown zijn vele handelaars gaan inzetten op een eigen webshop.

Wanneer de shoppers afgelopen dagen principieel lokaal gingen shoppen, laat ons dat het beste hopen voor de komende weken. De kans is echter groot dat, eens ze thuis online gaan shoppen, ze die lokale reflex plots niet meer hebben. Als Sinterklaas dan toch in ons land geraakt met die verstrengde maatregelen en na een quarantaine online gaat shoppen, dat hij dan zeker ook lokaal shopt en niet bij de buitenlandse webshops.

Blijf dus ook online lokaal kopen, zeker ook de komende weken tijdens de lockdown.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Antwerpen
Antwerpen

Slechts 2 nieuwe faillissementen

De ondernemingsrechtsbank van Antwerpen, afdeling Antwerpen, heeft in haar zitting van 24 november 2 bedrijven uit de regio failliet verklaard. Lees meer