Nieuws Antwerpen Vanuit de coulissen: strijd nog niet voorbij

Vanuit de coulissen: strijd nog niet voorbij

Vanuit de coulissen: strijd nog niet voorbij

Nog nooit waren de wensen en de hoop bij het begin van het nieuwe jaar zo uitgesproken als bij het begin van 2021. Maar ook al dalen de coronacijfers in ons land en zijn de eerste vaccinaties gebeurd, de strijd is nog lang niet voorbij. Het wordt zowel menselijk als economisch een uitdagend jaar.

Je leest en hoort het overal: de beste wensen voor 2021, dat het een beter jaar mag worden dan 2020, dat we weer meer mogen mogen, … De realiteit gebiedt ons echter om ervan uit te gaan dat de strijd ook in dit nieuwe jaar nog hard en lang wordt.

Want ook al is 2021 met een sprankeltje hoop begonnen, het normale leven lijkt nog ver weg. De traditionele nieuwjaarsrecepties, waar ook ik regelmatig passeerde, zijn nog niet aan de orde. In de plaats zijn er de digitale alternatieven, maar laat ons eerlijk zijn: dat is toch echt niet hetzelfde. Die persoonlijke contacten en informele babbeltjes, waar we allemaal zoveel deugd van hebben en naar verlangen, zijn echt niet hetzelfde online. Dus laat ons de komende weken en maanden maar blijven wandelen en ook professioneel op die manier bijpraten en van gedachten wisselen.

In 2020 schreef ik heel wat berichten over bedrijven en zelfstandigen. Het zal ook nu een kwestie zijn om die flexibiliteit en veerkracht ook dit jaar verder te zetten. De facturen zullen gepresenteerd worden, zowel menselijk als economisch. Volgens economen gaan de coronakosten ons nog een decennium achtervolgen. Heel hoopgevend is het niet, maar samen en met elkaars steun moet het mogelijk zijn.

De strijd is nog niet voorbij en we hebben iedereen nodig. Volhouden is de boodschap. 2021 is het begin van een nieuwe toekomst.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.