Nieuws Antwerpen Vanuit de coulissen: voorjaarsstorm op komst

Vanuit de coulissen: voorjaarsstorm op komst

Vanuit de coulissen: voorjaarsstorm op komst

Iedere keer opnieuw blijf ik verbaasd dat de overzichten van de faillissementen de meest gelezen artikels zijn op Made in Antwerpen. Toch doen we er alles aan om het positieve ondernemerschap in de kijker te zetten. Niet geheel onverwacht waren er de voorbije maanden een pak minder faillissementen. Zeer opvallend was zelfs de laatste week van januari met slechts één zitting en amper nieuwe faillissementen. De toekomst ziet er echter somber uit. Ook al was het vorig voorjaar bijzonder zonnig en rustig, ik voorspel nu al een heuse voorjaarsstorm.

Afgelopen zondag is het moratorium op faillissementen afgelopen. Omdat die maatregel niet wordt verlengd, zijn bedrijven nu dus niet langer automatisch beschermd tegen een faillissement.

Het leek wat vreemd sinds maart 2020: het minst aantal faillissementen in jaren. We zitten namelijk niet alleen in een gezondheidscrisis, maar ook de economische uitdagingen zijn bijzonder groot. In heel wat sectoren staat het water de bedrijven en zelfstandigen aan de lippen. Dus nam de overheid maatregelen, waardoor het lijstje faillissementen niet in verhouding stond tot de situatie waarin we ons bevinden.

Iedere keer doe ik het met een dubbel gevoel: de overzichten van de faillissementen in een artikel gieten. Ik wil namelijk focussen op het positieve ondernemersnieuws uit de Antwerpse regio. Toch brengen we ook de overzichten van de faillissementen omdat u, onze lezer, dat volgens de leescijfers bijzonder interesseert.

Ik hou nu al mijn hart vast, het worden dit voorjaar lange lijsten bij de faillissementen. Dan vraag je je toch ook af welk effect al die overheidsmaatregelen gehad hebben. Misschien gewoon uitstel van executie? Wat nu overheid?

Reageer op dit bericht

Sector

  Gerelateerde berichten

  Sector
   Gemeente

   Meest gelezen in deze regio

   Veel gelezen in deze regio

   Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

   Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.