Businessman,,Insurance,Sales,Agent,Handing,Over,House,And,Car,Keys Foto: Shutterstock

Vastgoedbedrijf Vastned Belgium fuseert met Nederlandse moederbedrijf

Vastned Belgium uit Hoboken wil fuseren met moederbedrijf Vastned Retail, zo kondigen ze donderdag voorbeurs aan in een persbericht.

Concreet zal het moederbedrijf opgenomen worden in Vastned Belgium. Zo ontstaat één beursgenoteerd bedrijf met de naam 'Vastned' waarvan de aandelen verhandeld worden in Brussel en Amsterdam. Het hoofdkwartier van de specialist in winkelvastgoed, zal in België gevestigd zijn.

Dat vertaalt zich ook bij de invulling van de functies. Zo zal Sven Bosman CEO van Vastned worden. Hij leidt nu Vastned Belgium, samen met topman Reinier Walta van Vastned Retail. Lieven Cuvelier wordt voorzitter, een functie die hij reeds vervult bij Vastned Belgium.

"De fusie is gericht op het genereren van waarde voor Vastned en haar stakeholders", klinkt het in het persbericht. Zo wordt onder meer een vereenvoudiging van de structuur aangehaald, een verwachte jaarlijkse synergie van 2 miljoen tot 2,5 miljoen euro, betere schuldfinanciering of een verhoogde freefloat, de vrij verhandelbare aandelen en liquiditeit.

De fusie zou naar verwachting in werking treden op 1 januari 2025, na goedkeuring door de aandeelhouders en mits de gebruikelijke voorwaarden. Eens afgerond, zullen aandeelhouders van Vastned Retail voor elk aandeel 0,839 aandeel ontvangen van Vastned Belgium.

De aandeelhouders van Vastned Belgium zullen in januari, dus na fusie, nog een aanvullend dividend van 1 euro krijgen. Beide bedrijven zullen in december nog een interimdividend uitkeren, 1,7 euro bij Vastned Retail en 2,3 euro bij Vastned Belgium.