Nieuws Antwerpen Vavato veilt ook Porsches en Ferrari's

Vavato veilt ook Porsches en Ferrari's

Vavato veilt ook Porsches en Ferrari's

vavatoHet veilinghuis Vavato uit Sint Niklaas heeft verscheidene Porsches en Ferrari’s op zijn online veiling gezet. Duizenden autoliefhebbers hebben de site al bezocht. De oprichters van Vavato, Kevin Van De Vyver, Pieterjan Van Emelen en Fons Tooten zijn er best trots op. “We zijn er zeker van dat deze wagens op termijn in waarde zullen stijgen, iets wat je over geen enkele andere investering kan garanderen in deze tijd”. Zaterdag a.s. kunnen de wagens ter plaatse bekeken worden.

De innovatieve online werkwijze van Vavato, waarbij je kan bieden en de veiling volgen via je smartphone, is uitgegroeid tot een groot succes. De veiling van de Porsches en de Ferrari’s doet daar nog een schep bovenop. “Sommige van de wagens waar op geboden kan worden zijn eerder uitzonderlijke kansen”, heet het. “Zo de Porsche 911 Clubsport CS van 1987, waar maar 340 exemplaren van gemaakt zijn.”

“We bieden een hele reeks klassieke Porsches aan, van verschillende versies van de gekende 911 tot een unieke 944 Turbo Cup uit 1989”, vertelt Kevin Van De Vyver, één van de drie jonge ondernemers die in 2015 veilinghuis Vavato oprichtte. “Naast het wauw-effect dat deze veiling creëert, is dit ook het ideale moment om te investeren in een merk als Porsche, dat een dagelijkse stijging in de waarde van haar auto’s kent. Hetzelfde geldt trouwens voor Ferrari, waarvan we ook met trots drie prachtige modellen aanbieden.”

In amper een jaar tijd weten de ambitieuze ondernemers achter veilinghuis Vavato succes na succes te boeken, waardoor nieuwe uitdagingen zichzelf aanbieden. Voor ondernemingen die willen verkopen door overstock, faillissement of andere motivaties biedt Vavato volledige anonimiteit of transparantie. Bovendien neemt het veilinghuis alle elementen van het verkoopproces voor eigen rekening: zoeken naar kopers, organiseren van kijkmomenten en administratieve en financiële afwikkeling van de verkoop zijn dus zorgen die de verkoper uit handen geeft. De aanbieder van deze exclusieve sportwagens hoeft na afloop van de veiling enkel zijn omgezette liquiditeit op te halen. ‘Dat valt allemaal onder de HappyVavato-belevenis die we willen creëren”, zegt medeoprichter Pieterjan Van Emelen.

De dynamiek van Vavato is het resultaat van de jaren ervaring die Kevin Van De Vyver, Pieterjan Van Emelen en Fons Tooten opgedaan hebben. De snelspreker met veilinghamer die met klassieke veilingen geassocieerd wordt moest plaats maken voor een innovatief online platform. Biedingen – en dus ook tegenbiedingen – kunnen hierdoor op de voet gevolgd worden via de smartphone. Om de koper te verzekeren van de goederen, organiseert Vavato ook bezoekdagen per veiling. Voor de exclusieve sportwagens vindt die plaats op zaterdag e.k. van 11u00 tot 16u00, en op dinsdag e.k. van 12u00 tot 16u00.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.