Nieuws Antwerpen Veilinghuis Bernaerts pakt uit met extra receptieruimtes

Veilinghuis Bernaerts pakt uit met extra receptieruimtes

Veilinghuis Bernaerts pakt uit met extra receptieruimtes

ANTWERPEN – Veilinghuis Bernaerts heeft er sinds kort twee nieuwe zalen bij. Naast het auditorium en de twee expositiezalen kunnen de gasten nu ook verwelkomd worden via de ingang Verlatstraat in de strakke en stijlvolle zalen Box en Parcours. De verbouwingswerken vormen het sluitstuk van de grondige renovatie en reorganisatie die het veilinghuis inzette in 2012.

Het Antwerpse architectenbureau STAM is in zijn opdracht geslaagd. De hele site van Veilinghuis Bernaerts ademt transparantie en esthetiek uit.

De twee gekende expositiezalen Verlat en Museum zijn door het openbreken van de gevel van de nieuwe expositiezaal Parcours nu met elkaar verbonden. Ze geven gezamenlijk uit op het hart van het veilinghuis, de patio.

Een revolutionaire box die in het oude 19de eeuws depot geschoven werd, doet niet alleen dienst als receptieruimte, maar huist ook drie burelen. Rondom de Box zijn glazen vitrines en een schilderijwand waar de nieuwste kunstvoorwerpen te bezichtigen zijn, alvorens ze tentoongesteld worden voor de veiling. Zo worden genodigden al bij het ontvangst op een exclusieve manier ondergedompeld in de kunstwereld.

Box en Parcours bieden plaats aan recepties tot 100 personen. Het event met congres of seminarie in de grote Veilingzaal kan nadien eindigen met een walking diner of gala diner tussen alle kunstwerken in de Museum of Verlatzaal.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.