Nieuws Antwerpen Verhaert Masters in Innovation stuurt start-ups ruimte in

Verhaert Masters in Innovation stuurt start-ups ruimte in

Verhaert Masters in Innovation stuurt start-ups ruimte in

Verhaert Masters in Innovation uit Kruibeke en SpaceTec Partners uit Brussel hebben samen een Europees contract van 1,2 miljoen euro binnengehaald. Door het organiseren van hackathons en het aanbieden van mentoring aan start-ups willen ze onderzoek en innovatie met ruimtevaarttechnologie ondersteunen.

Het contract met een potentiële waarde van 3,6 miljoen euro bestaat uit een reeks van twee hackathons in 2021 en nog eens vier hackathons in de volgende twee jaar na verlenging van het contract. Het is de eerste stap binnen het competitive Space Start-ups for Innovation (CASSINI) initiatief van de Europese Commissie om het aantal start-ups te laten groeien dat innovatieve Europese ruimtevaarttechnologieën succesvol commercialiseert.

Elke hackathon vindt gelijktijdig plaats op 10 locaties. Om de hackathons en begeleiding te organiseren, rekenen Verhaert en SpaceTec Partners op de steun van lokale organisatoren.

Het CASSINI-initiatief moet de slaagkansen vergroten van start-ups in de ruimtevaartindustrie dankzij technische en zakelijke ondersteuning. Aan de andere kant zal het hun groei en schaalvergroting versnellen door meer private investeerders aan te trekken.

“We willen de CASSINI hackathons integreren in een relevant ruimtevaart-ecosysteem”, zegt Sam Waes, programmamanager OpenLab bij Verhaert Masters in Innovation. “Dankzij onze goed uitgebouwde methodologie en innovatieve aanpak hebben we ervaring met doelgroepen bereiken binnen én buiten de ruimtevaartsector, die actief zijn in meerdere professionele domeinen met een ruime geografische dekking in Europa. Tijdens de hackathons willen we menselijke interacties stimuleren en start-ups toegang geven tot een grote vijver van mentoren.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.