Nieuws Antwerpen Verhuisfirma Gosselin en Heavy Group vormen samen een nieuwe holding

Verhuisfirma Gosselin en Heavy Group vormen samen een nieuwe holding

Verhuisfirma Gosselin en Heavy Group vormen samen een nieuwe holding

Gosselin-group uit Deurne, gespecialiseerd in verhuis en logistieke diensten, vormt samen met de Heavy-group uit Antwerpen een nieuwe holding: Heavy Project Solutions. De Heavy-group is gespecialiseerd in zwaar en uitzonderlijk transport. Dit laatste bedrijf heeft 30 werknemers in dienst en heeft een omzet van om en bij de 33 miljoen euro.

CEO Marc Smet van de  Gosselin Group en CEO Marc Rombouts van Heavy ondertekenden in december een ‘owner-buyout’ contract. Gosselin Group heeft 50% van de aandelen in de nieuwe holding, Heavy Project Solutions. Een Owner Buy Out (OBO) is een transactiestructuur waarbij een onderneming wordt verkocht en waar de overlater opnieuw mee investeert in de nieuwe structuur.
Marc Smet: “De owner buyout is een nieuwe stap in de integratie van Heavy in de activiteiten van Gosselin. Sinds 2014 bestond er al een joint venture: Heavy GCT. Dit was de eerste stap van het partnership tussen Heavy en de containerterminal en de opslagplaatsen van Gosselin. We halen maximaal voordeel uit onze locatie vlakbij het Albertkanaal in Deurne”.

De bedrijven van Heavy zullen verhuizen naar de nieuwe opslagplaatsen die Gosselin aan het bouwen is in de Belcrownlaan. Gosselin bouwt daar 12.000 m2 opslagruimte op de site van de voormalige Crown-fabriek. Een nieuw kantoorgebouw zal worden gebouwd bovenop de opslagplaatsen.

Gosselin werd opgericht in 1930 en stelt nu  meer dan 700 mensen tewerk. De omzet bedraagt meer dan 200 miljoen euro. Het hoofdkwartier van Gossselin ligt aan het Albertkanaal waar de containerterminal de verbinding maakt tussen de havens van Antwerpen, Zeebrugge en Rotterdam en het Europese hinterland. Met 48 kantoren in 32 landen is het bedrijf goed vertegenwoordigd in Europa, Oost-Europa, Rusland, Centraal Azië en China.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.