Nieuws Vermijd een hoge energiefactuur dankzij de energie-efficiënte tips van Luminus

Vermijd een hoge energiefactuur dankzij de energie-efficiënte tips van Luminus

Vermijd een hoge energiefactuur dankzij de energie-efficiënte tips van Luminus

Energieprijzen en ook onze facturen gaan sterk de hoogte in. Luminus ondersteunt daarom haar particuliere klanten en bedrijven in het aanpassen van hun energie- en gasgebruik door het aanbieden van een energie-efficiëntie hub waar ze terechtkunnen voor handige tips, tools en tricks.

Er zijn twee factoren die de hoogte van uw factuur bepalen: prijs en verbruik. Er is niemand die met zekerheid kan zeggen hoe de energie- en gasprijzen zullen evolueren. Het hangt af van verschillende factoren zoals een al dan niet strenge winter, maatregelen van de overheid of de oorlog in Oekraïne. Door de schaarste aan gas valt er momenteel niet veel te doen aan de prijs, maar uw verbruik hebt u zelf in de hand. Niet alleen ziet u dan meteen een besparing op uw eigen factuur, hoe minder we samen verbruiken, hoe lager de vraag wordt en hoe beter we de prijs van gas onder controle kunnen houden. Het is de snelste manier om verandering te brengen aan de huidige situatie.

Voor bedrijven is het moeilijker dan voor particulieren om energie- en gasgebruik op korte termijn aan te passen. Luminus heeft daarin een adviserende rol en kijkt samen met je bedrijf waar mogelijkheden zijn om energie efficiënter te werken.

Energie-efficiënte tools

Een slimme eerste stap kan zijn om een gratis online energiescan uit te voeren. Bedrijven met verbruiken boven de 100MwH voor zowel elektriciteit als gas kunnen een quick scan op locatie aanvragen om samen met een energie-expert te bekijken waar opportuniteiten zitten op vlak van energie. De kost van zo’n check ter plaatse is in vergelijking met je factuur snel terugverdiend op dit moment.

Via het subsidiekompas kunnen bedrijven energiebesparende steunmaatregelen ontdekken en aanvragen. Door de oplopende energiefacturen is er minder budget voor investeringen. Daarom begeleidt Luminus bedrijven in het maken van energie-efficiënte keuzes op lange termijn zoals de elektrificatie van hun wagenpark.

Energie-efficiënte oplossingen

De energie-efficiëntie hub van Luminus is een plek waar u terecht kan voor tips en oplossingen om zowel thuis als op kantoor te besparen op uw energieverbruik. Zo kunnen kantoorgebouwen omgevormd worden tot smart buildings. Door enkel de ruimtes te verwarmen waar personen aanwezig zijn, kan onnodig energieverbruik vermeden worden. Luminus staat voor u klaar om samen een denkoefening te maken op maat.

Maar ook op korte termijn kunnen er acties worden genomen. Zo kunnen winkels, magazijnen en horecazaken besparen op verwarming en verlichting door een simpele gedragsverandering. Lees hier 10 energiebesparingstips voor kmo’s op korte en lange termijn.

 

 

Luminus, de energiepartner die samen met u het verschil maakt.

Reageer op dit bericht

Reacties

Danny C. 2022-10-27 15:28:30

Luminus wil je helpen. Ik ben in blijde verwachting. Het duurt nu al meer dan 10 dagen voor ze een nieuw contract in orde kunnen brengen, het is nog altijd in verwerking. Laat staan dat men een teller kan doorgeven op de dag dat het oude, vast contract ten einde liep.

Onderneming

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.