Tope Groep Kontich De nieuwe showroom in Kontich.

Verpakkingsspecialist Topa Groep stelt volledig nieuwe showroom voor

Het Topa Institute in Kontich, onderdeel van de Topa groep, heeft een volledige metamorfose ondergaan na grote verbouwingen. In de splinternieuwe showroom zal het bedrijf testen hoe ze met minder materiaal betere verpakkingen kunnen genereren en kosten kunnen verminderen.

Topa, in 1922 opgericht als handelsonderneming in Touw en Papier (ToPa), heeft zich eerst ontwikkeld tot groothandel en producent en is tegenwoordig een gerenommeerde specialist in transportverpakkingen. Inmiddels is er sprake van een Topa Groep, bestaande uit: Topa Verpakking (Nederland), Topa Packaging (België), Topa Institute en Topa Thermal.

"In ons Topa Institute onderzoeken we onder meer hoe we met minder materiaal betere verpakkingen kunnen genereren en kosten kunnen verminderen", zegt portfoliomanager Arjan Voshar. "Dankzij dit eigen ontwikkel-, test- en onderzoekscentrum begeleiden we onze klanten bij hun zoektocht naar minder CO₂-uitstoot, minder gebruik van grondstoffen en minder kosten in hun logistieke traject. We testen de verpakkingen ook uit voor onze klanten. Dit is belangrijk, omdat goederen goed beschermd moeten worden tijdens het transport. Daarom zijn er wettelijke regels opgesteld voor transportverpakkingen en ladingzekering. In het Topa Institute testen experts de beschermende functie van verpakkingen, de sterkte en de zekering. Tegelijkertijd kijkt het instituut ook hoe het duurzamer kan."

Foto: Topa groep

Foto: Topa groep