Nieuws Antwerpen Verscheidene bestsellers voor Pandora Publishers

Verscheidene bestsellers voor Pandora Publishers

Verscheidene bestsellers voor Pandora Publishers

Freddy_MichielsPandora Publishers en Artus Uitgevers bieden voor het eerst samen hun publicaties aan op de Antwerpse Boekenbeurs.  Eerder dit jaar nam de Antwerpse uitgeverij Pandora  Artus over om op die manier nog meer in te zetten op uitgaven uit de Scheldestad en de wijde omgeving. Op die manier wordt het meteen de eerste keer dat Pandora Publishers met een eigen stand vertegenwoordigd is op het jaarlijkse boekenevenement.

Na de overname van Artus Uitgevers door Pandora Publishers kwamen zowel de stock, de naam, de rechten, de contracten met auteurs en de lopende projecten in handen van Pandora. Het afgelopen jaar boekte Pandora vooral succes met twee uitgaven waarin Antwerpen ontegensprekelijk de hoofdrol speelt.  Onder meer de uitgave van een fraai boek over 450 jaar Antwerps stadhuis doet het nog altijd goed aan de boekenkassa en in de Antwerpse stadswinkel aan de Grote Markt.

Verder scoorde Pandora Publishers ook met het op de markt brengen van Tour d’Anvers, een geïllustreerd naslagwerk over de geschiedenis van de Ronde van Frankrijk in de provincie Antwerpen. Zeker rond de doortocht van de Tour de France begin juni in Antwerpen en omgeving vond het door wielerkenner René Vermeiren geschreven boek gretig aftrek. ‘Laat ons hopen dat we met dit boek een mooi visitekaartje hebben afgegeven bij de organisatoren van de Ronde van Frankrijk om de meest prestigieuze wielerronde ter wereld een de komende jaren een keer een Grand Départ te laten nemen in onze stad’, blikt Pandora-uitgever Christophe Valkeniers met enige ambitie vooruit.

Recent bracht Pandora op het Modeste Bierfestival een boek uit over de verdwenen Antwerpse brouwerijen. Tijdens de Boekenbeurs lanceert Artus dan weer Laat me A charmeren, een boek waarin schepen voor Ruimtelijke Ordening Rob Van de Velde zijn toekomstvisie geeft op de Sinjorenstad. Ook dit boek werd niet zonder ambitie uitgebracht want in het werk pleit de schepen voluit voor een brug over de Schelde, de heraanleg van de Gedempte Zuiderdokken en het bouwen van nieuwe woningen op de voormalige Slachthuissite.

Artus is opgericht in 1998 door Alexander Jonckx na een lange carrière in diverse uitgeverijen in België en Nederland. Pandora en Artus zijn 2 familiale niche-uitgeverijen met Antwerpse roots. Artus is als Antwerpse uitgeverij dan weer vooral actief in het uitgeven van populaire non-fictie boeken rond thema’s als Antwerpen en Gent, taal-dialect, uitdrukkingen en gezegdes, bier, café, friet, bekende Antwerpse gebouwen… De meest sucesvolle en bekendste uitgave van Artus is het Antwerpse dialectwoordenboek van auteur Freddy Michiels. Deze uitgave kende reeds verschillende herdrukken. Auteur Freddy Michiels werd in 2012 door de Stad Antwerpen en Artus gevierd op het Stadhuis n.a.v. het 50.000ste verkochte exemplaar van deze titel.

Artus Uitgevers herhaalde dit succes met het Gentse dialectwoordenboek van Freek Neirynck. Tijdloze boeken als deze blijven het ook nu nog goed doen, al heeft ook Artus nog tal van nieuwe Antwerps georiënteerde uitgaven op stapel staan. Recent verscheen van Artus nog De Pelgrim van de Koninck, een wandeling langs de geschiedenis van dit Antwerps Instituut en zijn omgeving, met het Bierbelevingscentrum van brouwerij De Koninck.

Foto: Freddy Michiels: een van de succesauteurs van Pandodra Publishers.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.