Duror Fashion Group Een beeld uit de campagne van Gigue voor het huidige lente-/zomerseizoen. Setting: hotel The Parker in Palm Springs. Foto: Gigue.com/Fotomontage GVA

Verschillende kandidaat-overnemers voor bedrijf achter merken Terre Bleue, Gigue en Zilton

Er zijn verschillende kandidaat-overnemers voor Duror Fashion Group, het bedrijf uit het Oost-Vlaamse Nazareth achter kledingmerken Terre Bleue, Gigue en Zilton. Dat meldt Radio 2 en het nieuws wordt maandag bevestigd door curator Catharina Janssens.

Duror Fashion Group legde eind juni de boeken neer en werd op 2 juli failliet verklaard. De 29 eigen winkels van de groepen blijven sindsdien gesloten. Het bedrijf telt 150 personeelsleden.

Lees ook: Oprichter Antwerps modemerk reageert op faillissement: “Mocht ik 50 jaar zijn, ik zou Gigue terugkopen”

Maar volgens curator Catharina Janssens zijn er dus verschillende kandidaat-overnemers voor het bedrijf, ook uit het buitenland. Sommige zouden het bedrijf als geheel willen overnemen, andere bepaalde onderdelen, merken of winkels. De voorkeur gaat naar kandidaten die een doorstart voor het geheel willen, klinkt het. Zo kan zoveel mogelijk personeel aan boord gehouden worden. Bedoeling is om op korte termijn tot een oplossing te komen.

Het bedrijf deelde eind juni mee dat zijn schuldgraad tijdens de coronacrisis drastisch was gestegen en dat het in de jaren daarna niet was gelukt om de situatie te verbeteren. De omzet daalde en er was dit jaar geen verbetering in zicht. Op 30 juni liepen leningen af en het bedrijf bereikte geen akkoord met de financiers over een spreiding van de kredieten over een langere termijn.