Vijf kandidates voor titel ICT Woman of the Year

atlasDe concurrentie is biezonder groot. Als nominee bij de verkiezing van de ICT Woman of the Year 2016 staat Suki Maesen oa. tegenover Dominique Leroy van Proximus. De manager van het IT compentence center van Atlas Copco Airpower in Wilrijk heeft evenwel alles om de opvolgster te worden van Joke Dehond van Inventive Designer in Hoboken.

Het tijdschrift Data News organiseert traditioneel elk jaar de verkiezing van de ICT Woman of the Year. Het grote publiek heeft daarbij reeds een eigen selectie gemaakt uit tientallen kandidates en de lijst ondertussen ingeperkt tot vijf nominees. Op 4 februari zal een professionele jury uit die vijf kandidates de eigenlijke ICT Woman verkiezen.

Suki Maesen van Atlas Copco uit Wilrijk maakt hoe dan ook een kans. Dominique Leroy werd eerder al Manager van het Jaar. De jury zal daar allicht rekening mee houden. Suki Maesen leidt het IT competence center van het compressorenbedrijf en heeft zich in dit opzicht gemanifesteerd als een sterke change manager. Na haar studies aan de Universiteit Antwerpen startte zij haar carrière bij het bedrijf als project manager en groeide steeds sterker door. Zij leidt vandaag acht teams met in totaal 100 IT-specialisten.

De vijf kandidaten voor de titel:

* Anja Cappelle van The Reference uit Gent
* Annelies Demasure van Wijs uit Gent
* Annemie Depuydt van het ICTS uit Leuven
* Dominique Leroy van Proximus uit Brussel
* Suki Maesen van Atlas Copco uit Wilrijk (foto)

Ook voor de titel Young ICT Lady of the Year 2016 is de referentielijst ondertussen beperkt tot vijf kandidates:

* Eva De Vocht van Agfa-Gevaert uit Mortsel
* Ursula Dongmo van ING uit Brussel
* Jessica Ruelens van AE uit Leuven
* Zoë Ehuhu van Laco uit Diegem
* Heleen Van Cauter van Capgemini uit Diegem