Nieuws Antwerpen Vijfde generatie leidt Boomkwekerij Van der Auwera

Vijfde generatie leidt Boomkwekerij Van der Auwera

Vijfde generatie leidt Boomkwekerij Van der Auwera

boomDries (28) en Lynn (26) Van der Auwera zijn sinds kort de nieuwe zaakvoerders van de Boomkwekerij Van der Auwera in Aartselaar. Het bedrijf is daarmee aan zijn vijfde generatie toe.

Een KMO die 144 jaar geschiedenis schrijft is toch wel opmerkelijk gegeven. Bij de Boomkwekerij Van der Auwera betekent dit vijf generaties die al die jaren de oorspronkelijke boom- en plantenzaak verder zetten.

Karel Van Deyck begon met zijn vrouw Johanna Dieltjes in 1871 een eigen boom- en plantenzaak aan de Reetsesteenweg in Aartselaar. Hun bedrijfje was toen amper een halve hectare groot. Karel overleed tien jaar later maar Johanna hertrouwde enkele tijd later met Gust Van der Auwera en zette toen meteen de naam Van der Auwera in de stamboom.

Het bedrijf is sindsdien onafgebroken gegroeid. In die mate dat de familie zich steeds verder specialiseerde in oa. de kweek van fruitbomen en rozen. De economische heropleving na de Tweede Wereldoorlog bood de consumenten van toen ruimte voor uitgaven die tot voor kort als luxe bekeken werden. Er kwam een afdeling tuinaanleg en een heus plantencentrum voor de particuliere verkoop. Het bedrijf beslaat vandaag zowat 50 hectaren.

Met Dries en Lynn komen nu twee jonge zaakvoerders aan het stuur. Dries studeerde agro- en biotechnologie aan de hogeschool Tomas More in Geel. Lynn volgde KMO-management aan de Karel de Grote Hogeschool in Antwerpen en nam er ook nog plantenleer bij. Broer en zus willen in de komende jaren hun eigen accenten leggen en testen vandaag verscheidene boom- en plantensoorten uit om op die manier een nieuw assortiment te kweken.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.